De verschillen tussen gewone en beef proteïne

Inhoudsopgave

Vooral sporters uit de fitnesswereld zullen misschien nog wel eens tegen dit probleem aanlopen. Je krijgt te weinig eiwitten binnen, terwijl je dit wel nodig hebt voor spiergroei. Je kunt deze eiwitten binnenkrijgen door zowel beef proteïne van melkproducten als de gewone beef. Om de verschillen tussen beide wat duidelijker te maken hebben wij een blog geschreven.

Meer over beef

Allereerst wat is beef? Beef is eigenlijk rundvlees. Dit is dus vlees wat van origine afkomstig is van bijvoorbeeld een koe, stier en zelfs een os. Als je het net gesneden hebt, kun je het herkennen aan de rauwe rode kleur.

Proteïne beef

Dit is een soort eiwit wat uit rundvlees gewonnen wordt. In feiten worden de eiwitten dan geïsoleerd en allemaal in kleine stukjes geknipt. Het is volledig afkomstig van dierlijke producten en beschikt over een hoge waarde van eiwitten. Het wordt vaak gebruikt door sporters die een aanvulling nodig hebben op hun dieet met als doel hun herstel te bevorderen en hier ook spiergroei uit te halen. Hierbij kun je al snel denken aan een shake. Kijk vooraf wel waar je tekorten zitten en ga niet zomaar aan shake beginnen. Nu ga je waarschijnlijk afvragen wanneer je een eiwit shake moet nemen. Wij raden aan dit tot maximaal een uur na je training te drinken voor een optimaal resultaat. Omdat te veel eiwitten binnenkrijgen ervoor kan zorgen dat je aankomt. Daarom is het ook niet handig teveel binnen te krijgen. Jezelf soms wegen is daarom ook verstandig.

Verschillen tussen beef en beef proteïne

Een verschil wat niet mag ontbreken is het eiwitgehalte tussen beide. Van nature bevat rundvlees veel natuurlijke eiwitten. Het totale aantal is van veel dingen afhankelijk.  Houdt er wel rekening mee dat indien je het langer door wil bakken, gaan er ook meer eiwitten verloren. Beef proteïne daarentegen heel eiwitrijk wat niet verloren gaat Wat tevens ook weer een verschil is met creatine, omdat hier juist wel veel koolhydraten in verwerkt zijn.

Het gebruiken van beide soorten beef is misschien wel het grootste verschil van allemaal. De meeste mensen eten beef als hun maaltijd. Beef proteïne wordt daarentegen vooral gebruikt als voedingssupplement. De meeste mensen die dit nemen hun eiwitinname verhogen voor het laten herstellen van spieren en spiergroei zoals al eerder aangegeven.

De vorm van beide is daarentegen het makkelijkste te zien. Beef proteïne wordt heel vaak gegeven als een soort poeder vorm of supplementen doordat het helemaal fijn is verwerkt. Gewone beef komt van koeien of andere runderen. Het kan gesneden worden in allerlei maten en vormen en wordt geserveerd als maaltijd. Je kunt het zelf bakken totdat jij het goed vindt. Hier wordt vaak de keuze gemaakt tussen medium of rare.

Hoewel er dus hele duidelijke verschillen zijn tussen gewone beef en proteïne beef raden wij aan eerst goed te overwegen of je extra eiwitten door middel van de poeder nodig heeft voor resultaat. Dit verschilt dan ook per lichaam.