Verschillen tussen tuin- en groenafval

Inhoudsopgave

Wat zijn de verschillen tussen groenafval en tuinafval? Dat is voor veel mensen niet geheel duidelijk. Dat afval van verschillende producten af kan komen, speelt hierin een grote rol. Afval dat uit de tuin komt kan altijd tuinafval zijn. Dat kan dus net zo goed om materialen gaan die in de grofvuil container moeten worden gegooid. Denk aan tuinmeubelen of houten balken. Groenafval betreft hele andere soorten producten. Het is zeker belangrijk om de verschillen te kennen voor een duidelijk beeld van beide.

Wanneer is het groenafval?

Groenafval doet de naam eer aan. Het is eigenlijk alles wat groen is. Tenzij het uitgebloeid is, dan kan het ook bruin zijn. Het gaat bijvoorbeeld om beplanting, snoeiafval en gemaaid gras. Het is wel heel belangrijk om dit goed te scheiden van het andere afval dat uit de tuin komt. Het afval dat onder groenafval wordt geschaard, kan worden gebruikt als compost. Er blijft dan een mengsel over dat gebruikt wordt om voor de voedingstoffen in bijvoorbeeld tuinen. Het is dus goed te recyclen.

Wanneer is het tuinafval?

Het is ook belangrijk om te bekijken wanneer iets als tuinafval wordt gezien. Ook dit zijn vaak materialen die goed te recyclen zijn. Alleen heeft het dan een andere oorsprong. Groenafval kan wel tuinafval zijn, maar tuinafval is niet altijd groen afval. Ook puin, grond, bouwmaterialen en plastic van bijvoorbeeld tuinstoelen kan onder tuinafval worden geschaard. Dit kan dus ook betekenen dat het op verschillende manieren moet worden afgevoerd. Het is dus wel belangrijk om daar goed op te letten.

Het verwerken van tuinafval

Of het nu om groenafval gaat of om tuinafval, het is altijd belangrijk om goed op te letten hoe het afgevoerd wordt. Soms is het zo dat er verschillende soorten containers voor nodig zijn. Zo kan je hout en kunststof niet bij elkaar stoppen. Ook is het ook zo dat je het groen dus goed moet scheiden. Het is voor het recyclen belangrijk dat hier wel goed naar gekeken wordt. Er zijn ook containers te krijgen bij Puincontainershop.nl waarin gemengd tuinafval te verzamelen is. Dit kan dan op locatie worden gescheiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *