Verschillen tussen MJOP en DMJOP

Inhoudsopgave

Heb jij al eens gehoord van MJOP en DMJOP? In dit artikel vindt je alle informatie die jij nodig hebt over MJOP en DMJOP. Lees dit artikel snel verder om te begrijpen wanneer deze afkortingen van belang zijn en waar jij op moet letten bij het opstellen ervan.

Wat is een MJOP?

MJOP is een afkorting die staat voor Meerjaren Onderhoudsplan. Zoals de naam al een beetje verklapt, heeft men het hier over onderhoud die aan panden, huizen of andere gebouwen moeten worden gedaan in de loop van de jaren. Regelmatig onderhoud is enorm belangrijk om te zorgen dat het pand in orde blijft en dat het geen schade oploopt. Een MJOP geeft aan met wat voor werkzaamheden je als pandeigenaar rekening moet houden en hoeveel kosten er per werkzaamheid komen kijken. Dit zijn elementen die belangrijk zijn om mee te nemen in het budget wanneer je op het punt staat om een pand te kopen.

Wat is een DMJOP?

Ondanks dat DMJOP vergelijkbaar is met MJOP, gaat DMJOP een stuk dieper in op de stof. DMJOP staat voor Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan. In dit rapport spreken we niet alleen over onderhoud wat het pand in goede staat houdt, maar hebben we het ook over wetten en regelgeving rondom energie, duurzaamheid en klimaat van een pand. Er wordt in dit rapport rekening gehouden met mogelijke kosten die de komende 25 jaar opduiken die betrekking hebben op het verbeteren van het energielabel en de duurzaamheid van het pand.

Wanneer moet je kiezen voor welk rapport?

Voordat je een pand koopt, is het waardevol om deze rapporten te ontvangen. Ondanks dat een DMJOP rapport duurder is om uit te laten voeren, zal het op de lange termijn besparing opleveren. Dit komt omdat je exact weet waar jouw pand op kan verduurzamen, wat een besparing in energiekosten zal opleveren.

Bron: https://huiskeur.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *