Verschillen tussen haartransplantatie methodes

Inhoudsopgave

Het is onoverkomelijk, bijna 60% van de mannen begint rond 35-jarige leeftijd last te krijgen van haaruitval. En dat aantal stijgt vervolgens tot 85% na de leeftijd van 50 jaar. Mannen zijn niet de enigen die ermee te maken hebben, ook vrouwen krijgen er mee te maken. Met deze cijfers in gedachten is het niet verwonderlijk dat er zoveel verschillenden methoden en oplossingen voor haartransplantatie worden ontwikkeld.

Goed nieuws, nieuwe haartransplantatiemethodes

Dankzij de verbeterde haartransplantatietechnieken en -technologieën van de afgelopen jaren hebben patiënten toegang tot oplossingen die echte, langdurige resultaten opleveren. We lichten de verschillen graag even toe. Tegen ernstig haarverlies is een chirurgische ingreep de beste oplossing. Er kan een keuze gemaakt worden uit FUT en FUE.

Follicular Unit Transplant methode

Bij de haartransplantatiemethode FUT (Follicular Unit Transplant) wordt er een strook huid met haarzakjes van de donorplaats gehaald. Meestal is dat de achterkant van je hoofd waar het haar van nature voller is en minder snel kaal wordt. Van deze huid worden kleine groepen weefsel met haarzakjes gescheiden en voorbereid voor transplantatie. Terwijl dit gebeurt, worden er kleine, individuele gaatjes gemaakt op de plaats waar je dunner of kalend wordt. De voorbereide transplantaten worden vervolgens afzonderlijk op de ontvangende plaats gezet.

Deze methode bestaat al meer dan twee decennia. Het is een belangrijke techniek voor het herstellen van een natuurlijk ogende haarlijn. Er zitten echter ook nadelen aan. Zo kan deze ingreep meerdere uren duren en is er vaak een litteken zichtbaar op de achterkant van het hoofd. Bovendien de wond erg goed verzorgd worden om ontstekingen te voorkomen.

Follicular Unit Extraction methode

Een hele ander techniek is de FUE (Follicular Unit Extraction). Deze haartransplantatie methode is ontwikkeld om dezelfde resultaten als de FUT te bereiken, maar dan zonder de nadelen. Bij deze methode worden er ook haarzakjes vanaf een donorplaats geoogst, meestal de achterkant van het hoofd.  Maar in tegenstelling tot FUT wordt bij deze methode geen strook weefsel verwijderd, maar worden individuele haarzakjes verzameld en in kleine incisies op de ontvangende plek geplaatst.

Gekwalificeerde chirurg haartransplantatie

Welke opties je ook kiest, het is belangrijk om met een gekwalificeerde arts te werken. Een professionele chirurg zorgt voor een goede veilige omgeving en kan de mooie resultaten bieden. Je wilt immers het beste voor je eigen gezondheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *