Verschillen tussen haartransplanties en de nazorg ervan

Inhoudsopgave

Als je binnenkort een haartransplantatie ondergaat is goed om te weten wat nu wel en niet mag betreft haren wassen en nazorg na de behandeling. De huid zal zeer gevoelig zijn en daarom moet je voorzorgsmaatregelen nemen, bijvoorbeeld het gebruiken van speciale shampoo.

In principe is het bij elke haartransplantatie het zelfde geval dat je voorzichtig moet zijn met douchen en het gebruiken van gel en dergelijke. Het donorgebied mag op de eerste dag na de operatie al gewassen worden, maar het ontvangstgebied moet je nog even mee wachten.

De eerste 2 dagen

De eerste twee dagen na de haartransplantatie is het niet de bedoeling dat je het gaat wassen. Het heeft voldoende rust nodig om te kunnen herstellen. Na deze twee dagen zullen de haartjes gaan vastgroeien in het hoofdhuid. Het haar in het donorgebied kan eventueel wel gewassen worden maar zorg er voor dat het gebied dat behandeld is volledig droog blijft.

Dag 3 tot 6

Op de derde dag mag je dan eindelijk de haren gaan wassen. Zorg er wel voor dat je dit voorzichtig doet. De huid moet zoveel mogelijk met rust worden gelaten en ook mag de douchestraal de huid absoluten niet raken. Gebruik niet de shampoo die je normaal gesproken gebruikt maar de shampoo die je meekrijgt van de specialist. Het handigste is om water en de speciale shampoo te combineren en deze over het hoofd te gieten. Het wassen doe je het liefst tweemaal per dag om infecties te voorkomen.

Als je last hebt van korsten op de huid dan mag je op de zesde dag proberen om deze los te weken. Zorg dat er een aantal minuten lauw water over het hoofd stroomt. De korsten komen vanzelf los. Als het niet lukt is het niet de bedoeling dat je er ze los trekt maar probeer je het een andere keer opnieuw. Zo voorkom je dat de wonden opnieuw open gaan en dat je een mogelijke infectie oploopt.

Dag 7 tot 10

Een week na de behandeling mag je eindelijk weer je haren wassen zoals je dat gewend bent. Het blijft gevoelig dus zorg dat je alsnog voorzichtig bent. gebruik daarnaast ook nog steeds de shampoo die je hebt gekregen van de specialist. Na tien dagen hoef je geen voorzorgsmaatregelen emer te nemen en kun je je haren wassen met je eigen shampoo en kan je meer druk uitoefenen op de huid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *