Verschillen tussen houten panelen en kunststof panelen

Inhoudsopgave

Wellicht heb je wel eens iets over panelen gehoord, maar wat zijn het nou precies en wat is het verschil tussen houten panelen en kunststof panelen? Als je een slechte akoestiek hebt in je woonkamer of geluidsoverlast ervaart, dan zorgen wandpanelen ervoor dat het geluid wordt absorbeert en gedempt, waardoor nagalm wordt voorkomen. Daarnaast zijn wand- en plafondpanelen verkrijgbaar in verschillende vormen en materialen, zoals hout, kunststof en coverboard. Maar zijn er dan ook kwaliteitsverschillen en wat doet iedere materiaalsoort met de uitstraling van je woonkamer?

Wat zijn wand- plafondpanelen?

De benaming spreekt voor zich! Een wandpaneel is een rechthoekige of vierkante plaat welke is gevuld met wol, wat ervoor zorgt dat het geluidsgolven absorbeert om vervolgens nagalmen te voorkomen. De wand panelen kunnen zowel als zijnde wand- als plafondpaneel worden gebruikt en door deze naast elkaar te plaatsen zal het één wand vormen.

Waarom houten panelen?

Panelen zijn ontworpen met als doel de akoestiek te verbeteren van de ruimte. Echter zorgt hout ervoor dat eveneens de uitstraling van je woon- of slaapkamer optimaal wordt verbeterd. De lichte en donkere houtkleur creëert een warme en romantische sfeer in huis en tegelijkertijd zorgt het voor een stijlvolle finishing touch. Hierdoor zullen deze akoestische panelen niet alleen de geluidsgolven afbreken, maar het tilt je interieur ook naar een hoger niveau.

Waarom kunststof of coverboard panelen?

Als je kiest voor kunststof wandpanelen, dan kies je voor een strakke en modieuze uitstraling. Deze panelen zijn vaak beschikbaar in diverse kleuren, waardoor het gemakkelijk en snel met het interieur kan worden gecombineerd. Daarnaast is het kunststof materiaal is zeer stevig en ze zijn in veel gevallen vocht- en temperatuurbestendig, wat ervoor zorgt dat je het tevens eenvoudig kan schoonmaken.

De belangrijkste verschillen

Hout:

–        Creëert een warme en romantische sfeer in huis

–        Zorgt voor stijlvolle en Scandinavische uitstraling

–        Beschikbaar in lichte en donkere houtkleuren

–        Moeilijker in het onderhouden en schoonmaken

–        Verkrijgbaar in rechthoekige vormen met verschillende afmetingen

–        Niet geschikt voor vochtige ruimtes

–        Tilt het interieur van je woonkamer naar een hoger niveau

Kunststof/coverboard:

–        Creëert een kille en ingetogen sfeer in huis

–        Zorgt voor een strakke en modieuze uitstraling

–        Beschikbaar in vele soorten opvallende en ingetogen kleuren

–        Eenvoudig te reinigen en schoonmaken

–        Verkrijgbaar met diverse soorten afmetingen en vormen

–        Ook geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer

–        Vaak zijn deze volledig vocht- en temperatuurbestendig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *