Verschillen tussen kristallen en stenen

Inhoudsopgave

Veel mensen in Nederland weten niet precies wat de verschillen en gelijkenissen zijn tussen kristallen en stenen. Kristallen zijn mineralen, en daarom dus geen stenen. Toch worden kristallen wel benoemd onder het kopje edelstenen. Dit kan bij veel mensen voor verwarring zorgen. Ruwe edelstenen en kristallen kunnen er voor de leek ook hetzelfde uitzien. Toch zijn er meerdere verschillen te benoemen tussen edelstenen en kristallen. Wij leggen het je graag uit!

Hoe ontstaan kristallen?

Door het uiterlijk van kristallen is bijna niet te geloven dat ze ontstaan zijn in de natuur. Niks is echter minder waar. Kristallen kunnen in de natuur ontstaan door kristallisatie. Het mooie aan deze natuurverschijnselen is dat kristallen kunnen groeien van zeer kleine korreltjes tot immens grote stukken. Hier hebben ze dan uiteraard wel de juiste omstandigheden voor nodig. Het proces van het vormen van kristallen kan wel duizenden tot miljoenen jaren in beslag nemen. Ze hebben de ruimte nodig om goed te kunnen groeien, zonder dat andere stenen in de weg zitten. Dit proces vindt plaats in de ondergrondse bergen.

Wat zijn edelstenen precies?

Als je op zoek gaat naar edelstenen, ga je al snel merken dat je verschillende kristallen tegenkomt. Edelstenen zijn vervaardigd uit mineralen. Ruwe edelstenen worden, net zoals kristallen, ook in de natuur gevonden. Het verschil zit hem in de mineralen. Een kristal wordt namelijk uit een enkel mineraal vervaardigd, terwijl een edelsteen bestaat uit verschillende mineralen. Daarnaast heeft een kristal ook een kristallijne vorm, dat heeft een edelsteen niet. Een edelsteen komt voor in een ruwe variant of een bewerkte variant. Zo kun je bijvoorbeeld een edelsteen ook dragen als sieraad.

Wil jij graag een edelsteen of kristal voor in je woning? Kijk dan eens op Spiru.nl. Hier vind je allerlei verschillende kristallen en edelstenen!

De werking van edelstenen

Edelstenen dragen een kracht bij zich die het leven van de mens beter kan maken. Iedere edelsteen heeft zijn eigen kracht en kan op een andere manier jouw leven verbeteren. Een edelsteen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een betere nachtrust krijgt. In dit geval leg je de edelsteen onder je kussen en kun je zo sneller in slaap vallen en dieper slapen. Daarnaast kan een edelsteen ook je stressniveau verlagen of je gelukkiger maken. In dit geval kun je de keuze maken om de edelsteen dagelijks bij je te dragen. Dit kun je onder andere doen door er een sieraad van te maken. Edelstenen sieraden komen voor in verschillende vormen en maten. Je kunt een steen kiezen die de juiste energie afgeeft en deze vervolgens in een ketting of ring laten zetten. Hierdoor geniet je dagelijks van de fijne energie die de edelsteen afgeeft.

De werking van kristallen

Ook kristallen hebben een werking die fijn kan zijn voor je. Deze werking is echter anders dan de werking van edelstenen. Kristallen dragen volgens kenners een hoge energie. Deze energie is in staat om blokkades in de mens weg te nemen en te helen. Hierdoor kunnen kristallen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je diepe inzichten krijgt. Je krijgt een betere bewustzijn, waardoor je in staat bent om negatieve patronen in je leven om te buigen. Ook gevoelens zoals angst en onzekerheid kunnen worden omgezet naar andere gevoelens, zoals bijvoorbeeld liefde en vertrouwen. Deze inzichten kunnen je leven dus daadwerkelijk positief veranderen. Maar hoe gebruik je een kristal? Je kunt deze, net zoals een edelsteen, onder je hoofdkussen leggen of dagelijks bij je dragen. Zo krijg je de energie af op de momenten waar je deze het meest nodig hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *