Verschillen tussen ooglaserbehandelingen

Inhoudsopgave

Onze ogen, naast onze geur, smaak en gehoor één van de belangrijkste zintuigen. Toch neemt in veel gevallen ons zich naarmate we ouder worden af. Ook jongeren kunnen te maken krijgen met een verminderd zicht. Dan zal je denken, dat een bril de perfecte oplossing is. In veel gevallen is dit ook absoluut het geval, echter zijn er met de hedendaagse technieken zoveel meer mogelijkheden dan enkel het dragen van een bril. Zo kun jij je ogen laten laseren. Dit geldt niet alleen wanneer jij een verminderd zicht hebt, maar ook wanneer je bijvoorbeeld staar op de ogen hebt. Wil jij weten waarom jij je ogen zou moeten laten laseren? Lees dan snel verder.

Waarom de ogen laten laseren?

Ondanks dat het risico op complicaties minimaal is, is er altijd een kans dat er iets misgaat. Toch kan het voor velen een hele verbetering zijn wanneer ze de keuze maken om de ogen te laten laseren. De voornaamste redenen waarom mensen ervoor kiezen de ogen te laten laseren zijn; staar, verziend, bijziend, maar ook een afwijking van de cilinder. Het grote voordeel, is dat je na het laten laseren van je ogen geen bril meer hoeft te dragen.

Hoe gaat ooglaseren in zijn werk?

Wanneer jij je ogen laat laseren dan wordt er in principe met een laserstraal een correctie gedaan aan de afwijking van je sterkte. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je een flinke sterkte hebt, zowel plus als min, de correctie groter wordt. Met de straal wordt de juiste laag in het hoornvlies bereikt. Zodra deze is bereikt, wordt het weefsel verwijderd, die ervoor zorgt dat jij een bepaalde sterkte hebt. In principe wordt dit weefsel weggebrand. Op deze manier wordt ervoor gezorgd, dat je oog in de juiste vorm komt, zodat de sterkte verdwijnt.

Wat kost het laseren van je ogen?

Wat zijn de kosten van ogen laseren? Je kunt je ogen op verschillende manieren laten laseren. Afhankelijk van de methode waarvoor jij kiest kan er worden bepaald wat dit exact kost. De prijzen voor het laten laseren van je ogen kunnen uiteenlopen van 2.000 euro tot 3.000 euro. Uiteraard geldt deze prijs voor een behandeling aan beide ogen. Maak een afspraak voor een intake gesprek en kom erachter welke verschillende behandelingen er zijn. De arts zal na een kort onderzoek kunnen bepalen wat er mogelijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *