Verschillen tussen raambekleding en zonwering

Inhoudsopgave

Zonwering en raambekleding betekenen in de volksmond eigenlijk vrijwel hetzelfde: Raambekleding die naast functionele ook decoratieve eigenschappen heeft.

Raambekleding voor de schuifpui

Alle soorten raambekleding is tegenwoordig zeker een sfeermaker. Denk aan raambekleding voor de schuifpui. Dit zorgt ervoor dat er een fijne sfeer in de ruimte aanwezig is.

Als we het hebben over raambekleding voor de schuifpui, dan is er veel mogelijk. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, welke raambekleding het beste bij jou past. Veel mensen met schuifpuien kiezen voor gordijnen omdat deze gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden en er op deze manier nog van het licht genoten kan worden dat de ruimte binnen dringt.

Naast gordijnen worden rol gordijnen ook vaak toegepast op een schuifpui. Maar ook lamellen worden vaak gekozen voor een schuifpui. Het is dus erg afhankelijk van jouw wensen en gebruik.

Zonwering

Echter zon wering, suggereert eigenlijk iets anders. Het biedt namelijk ook bescherming tegen de schadelijke invloeden en Uv-stralen die de zon brengt.

Soorten raambekleding

Onder raambekleding vallen onder andere:

  • Shutters
  • Duettes
  • Plissé gordijnen
  • Jaloezieën
  • Multishades
  • Rol gordijnen
  • lamellen
  • ook vouw gordijnen en andere soorten gordijnen vallen onder raambekleding.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn functioneel en zorgen voor sfeer in ieder interieur. Er zijn veel verschillende stoffen, kleuren en makten waaruit je kunt kiezen. Rolgordijnen kunnen mooi op maat gemaakt worden en zijn de prefecte oplossing om het licht te filteren of juist te verduisteren.

Plissé gordijnen

Deze elegante, sfeervolle en functionele gordijnen zijn de ultieme aanvulling voor iedere woonruimte. Met plisségordijnen behoud jij je privacy, terwijl je toch optimaal kunt genieten van het daglicht. Bij dit soort gordijnen heb je keuze uit bottom up & top up systemen. Laat je informeren door een adviseur om de keuze te maken dat het beste bij jou past.

Houten jaloezieën

Dit is ook een sfeervolle toevoeging aan ieder interieur. Ze hebben namelijk een prachtige natuurlijke uitstraling en zijn ook nog eens erg functioneel. Je kunt met houten jaloezieën eenvoudig de door kijk en hoeveelheid lichtinval regelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *