Verschillen tussen racketsporten

Inhoudsopgave

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende racketsporten tennis, badminton en squash? Wij geven je daar nu een helder antwoord op. Zodat jij zelf kan bepalen welke van deze sporten het beste past bij jou.

Alhoewel zowel tennis, badminton als squash met een racket worden gespeeld, verschillen de sporten ook best veel van elkaar. Zo blijft badminton de meest snelle van allemaal, in feite de snelste sport met rally’s die in een oogwenk voorbij zijn. Squash is daarna het meest inspannend om te beoefenen, omdat je snel moet reageren op de schoten van de tegenstander die tegen een muur terugkaatsen, wat het tempo ten goede komt. Tennis daarentegen is de langzaamste in vergelijking maar toch een sport die veel loopvermogen en reactiesnelheid vereist.

Waarom badminton?

Badminton is een sport die meestal wordt gespeeld op een binnen- of buitenbaan, maar soms ook op straat of in het park, zonder dat er een geschikte baan voorhanden is. Maar spelen op een goede baan met de juiste regels verdubbelt het plezier en zou de weg vooruit moeten zijn.

Badminton vereist dat men de basis forehand en backhand slagen leert. Maar als het spel vordert, moet men de drop shots leren, de smash om het algemene spel op te bouwen en concurrentie op te bouwen. Hoe hoger het competitieniveau, hoe beter de activiteit blijkt te zijn.

Badminton is een vorm van zowel aerobe als anaerobe lichaamsbeweging. Het heeft meerdere voordelen voor de gezondheid van de spelers en deze voordelen nemen toe naarmate de spelers de sport langer beoefenen.

Men moet tot 30 minuten per dag spelen om het optimale effect van badminton op de gezondheid te kunnen verkrijgen.

Waarom squash?

Squash is heel anders als het op schoten aankomt en omdat er geen net in de weg zit, heeft het een andere strategie. De belangrijkste strategie in dit spel is bekend als “domineren van de T”. De verschillende soorten shots die in squash worden gespeeld zijn: straight drive, boast, volley, drop shot, lob, cross court, kill, tickle boast, squeeze boast en nog veel meer.

Squash is ook een geweldige oefening en kan een vormende manier zijn voor tennis, net zoals futsal dat is voor voetbal.

Waarom tennis?

Tennis is een van de populairste sporten ter wereld. Net als badminton heeft ook tennis een aantal belangrijke kenmerken: een forehand en een backhand, en in de loop der tijd komen er steeds meer trick shots bij. Tennis wordt gespeeld op gravel-, hard- of greenbanen of in een overdekte tennishal. Hard is het meest populair in India gevolgd door gravel. Grasbanen zijn een zeldzaamheid in het land.

Tennis wordt gespeeld in sets van 3 of 5 en heeft de potentie om lange rally’s en grote games te hebben. In het begin van het spel is vaardigheid de belangrijkste factor, maar in de slotfase komt het aan op uithoudingsvermogen.

Welke kies jij?

Als we de drie sporten in perspectief plaatsen, zou badminton, vanwege het gemak en de eenvoud, de sport kunnen zijn die men in de eerste plaats zou moeten kiezen. Squash is een andere sport die makkelijker te kiezen is, omdat je er ook tegen een muur kunt spelen. Tennis is de moeilijkste en duurste sport.

Maar de keuze is uiteindelijk geheel persoonlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *