Verschillen tussen Shopware managed hosting en zelf hosten

Inhoudsopgave

Je weet het zeker; je gaat een webshop beginnen. Of het nu gaat om het verkopen van eigen taarten, boeketten, haakwerk of houten standbeelden, je zal eerst een webshop moeten bouwen. Hiervoor heb je een website nodig en natuurlijk iets om je webshop mee bij te bouwen. Dit kan door middel van het afnemen van een Shopware pakket bij een hostingbedrijf. Hierbij krijg je hosting van Shopware zodat je er weinig omkijken naar hebt, wat de programmering betreft. Daarnaast kun je kiezen voor hosting via online websitebouwers, zoals Strato en WordPress, zonder Shopware. Maar wat zijn nu de verschillen.

Wat is Shopware?

Shopware is geen software, maar een e-commerce platform. Net als WordPress is Shopware een zogeheten open-source software platform. Dit houdt in dat je heel gemakkelijk zelf alles in de code kan aanpassen, om zo de website met webshop te bouwen die helemaal past bij jouw producten en visie. Je hoeft daarvoor echt geen verstand te hebben van HTML of CSS, want door middel van een soort tekstverwerkingsprogramma kun je heel gemakkelijk van alles aanpassen. Shopware is speciaal ontwikkelt voor het bouwen van webwinkels. De hele betaalomgeving zit er al in en je hoeft eigenlijk alleen maar je foto’s en SEO of SEA teksten te plaatsen.

Managed hosting

Je kan via Shopware heel gemakkelijk je webwinkel onderhouden en runnen. Dankzij de gemakkelijke manier van bouwen, kun je al binnen vier maanden online zijn. Hoewel je natuurlijk al het onderhoud zelf in de hand wil hebben, is het aan te raden om Shopware via een hostingbedrijf te laten managen. Managed hosting noemen ze dat en het houdt in dat bij eventuele technische problemen je een bedrijf hebt met creatieve en slimme medewerkers die altijd voor je klaar staan. Zo zit je bijvoorbeeld niet lang met een betaalomgeving die niet werkt en dergelijke. Daarnaast weet je zeker bij managed hosting dat het netwerk stabiel is, zodat je klanten heerlijk, onbezorgd kunnen shoppen.

Zelf hosten

Het is mogelijk om de Shopware helemaal zelf te hosten. Hierbij heb je wel meer IT-verstand nodig, want je zal heel veel zelf moeten regelen. Dit kan zeer tijdrovend zijn en ten koste gaan van het ondernemen zelf. Daarnaast ben je niet zeker van een stabiele webshop, waardoor je wellicht omzet misloopt. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor managed hosting. 

Webshop beginnen

Voordat je overigens begint met bouwen, is het goed om je te oriënteren hoe anderen in jouw branche het doen. Ontwerp je website eerst eens op papier, kies zorgvuldig voor de kleuren en bepaal hoe je de navigatie eruit wil laten zien. Door dit van te voren te bedenken, bouw je sneller met Shopware je allermooiste webshop. Overigens zal een hosting manager je hier ook graag bij helpen. Evenals met vragen over Shopware zelf. Ga je er voor? Pak dan je legitimatie en webwinkelidee en schrijf je in bij de Kamer van Koophandel, zodat je echt kan starten met je webshop via Shopware.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *