Verschillen tussen slim fit jeans en tapered jeans

Inhoudsopgave

Tegenwoordig heb je allerlei soorten jeans. Denk daarbij niet alleen aan de kleuren waarin jeans beschikbaar zijn of hoe distressed ze zijn, maar ook aan de fit. Daarbij is het lastig om de fit van jeans uit elkaar te houden. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen slim fit jeans en tapered jeans? Ben jij benieuwd naar het antwoord hierop? Je vindt in deze blog een duidelijke uitleg hierover.

Shopadvies: zoek jij een spijkerbroek met perfecte pasvorm? Bij BroekenBinkie hebben ze een ruim assortiment jeans van top kwaliteit.

Slim fit jeans

Slim fit jeans staan bekend als een strakke maar comfortabel pasvorm van jeans. De pasvorm is dus smal, maar er is voldoende stretch te vinden. Daardoor kun je op een normale manier blijven bewegen. Door de smalle pasvorm krijg je een wat meer verzorgde uitstraling vergeleken met gewone jeans. Het is dan ook geen wonder dat slim fit jeans veruit het meest worden gedragen.

Tapered jeans

Inmiddels zijn tapered jeans ook mateloos populair geworden. Dit geldt met name voor mensen die erg fit zijn. Zo staan tapered jeans bekend om het feit dat de pasvorm boven de knieën wijd is. Daardoor zitten deze jeans meer dan comfortabel. Beneden de knieën is de pasvorm juist wat strakker. Zo vormen deze jeans je lichaam op een mooie manier. Dit geldt met name als jij je benen traint en deze graag aan de wereld wil laten zien.

Het verschil hiertussen

Nu je meer weet over slim fit en tapered jeans, is het tijd om de verschillen uit te lichten. Het grootste verschil tussen slim fit en tapered jeans zit hem in de pasvorm. Bij slim fit jeans is de pasvorm over de gehele broek aan de smalle kant. Bij tapered jeans is de pasvorm beneden de knieën in feite hetzelfde als slim fit jeans. Echter is bij tapered jeans de pasvorm wijder boven de knieën vergeleken met slim fit jeans. Dit is dan ook het grootste verschil tussen deze twee soorten jeans. Daarbij kan je een korte broek aan dat slim fit is, terwijl met tapered jeans je dan in feite een normal fit draagt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *