Verschillen tussen spiritualiteit en paranormaliteit

Inhoudsopgave

Spiritualiteit en paranormale zaken kunnen soms moeilijk te scheiden zijn en lijken misschien hetzelfde. De grens tussen paranormaal en spiritueel is vaak vaag, omdat de meeste paranormaal begaafden hun ‘het’ uit een spirituele bron halen. Spiritualiteit is ook verbonden met paranormale gaven. Er is echter een verschil tussen deze twee begrippen. Tijd om wat duidelijkheid te scheppen rond spiritualiteit en paranormaliteit.

Het zesde zintuig

Als je een paragnost of medium kent zal je wel eens gehoord hebben van de term een zesde zintuig.

Paranormale mensen gebruiken vaak andere zintuigen dan de gewone – ze kunnen dingen voelen, weten of zien zonder ze met hun ogen te zien. Dit wordt dan ook het ‘zesde zintuig’ genoemd. De definitie van het woord ‘paranormaal’ is alles dat verder gaat dan wat ‘normaal’ is. Het is bovennatuurlijk en betekent dat je iets hebt gezien, gehoord of gevoeld dat niet natuurlijk is. Paranormaliteit verwijst naar fenomenen die we niet kunnen verklaren met behulp van wetenschappelijke wetten. In sommige gevallen kan dit het zien van geesten (helderziendheid) of het horen van stemmen (helderhorendheid) inhouden.

Praten over de term paranormale ervaringen is misschien niet voor iedereen weggelegd. Paranormale ervaringen worden vaak gedefinieerd als het zien, horen of voelen van iets dat in de materiële wereld niet bestaat. De term ‘paranormaal’ heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen, dankzij tv-programma’s en films die zich richten op paranormale activiteit. Char is bijvoorbeeld een voorbeeld van een beroemd medium dat veel tv-aandacht heeft gekregen – evenals Paranormal Activity, wat een spannende film is. Veel mensen weten niet waar ze het over hebben als ze dit woord gebruiken. Het kan naar een aantal verschillende dingen verwijzen. Bijvoorbeeld een medium of paragnost.

Spiritualiteit voor een bewuste levenshouding

Spiritualiteit gaat over bewustzijn: in contact zijn met je ziel, je innerlijke zelf. Dit vereist bewustzijn, een bewuste manier van leven. Spiritualiteit bestaat uit verschillende bezigheden, zoals omgaan met je eigen energie, anderen helpen met bewuste liefde en het volgen van tarot of reiki. Tarot-lezingen worden ook gedaan door paranormale mensen, die soms zelf paranormale verschijnselen ervaren. Wanneer je spiritueel bezig bent, kan dit snel leiden tot het ontwikkelen van je eigen paranormale vermogens. Deze vaardigheden zijn een natuurlijk onderdeel van ieders persoonlijkheid, maar niet iedereen leert hoe ze te ontwikkelen. Als je classificeert als “spiritueel” als het gaat om de vraag of je maatschappelijke normen volgt of antwoorden vindt buiten de wetenschap, kom dan met ons mee! Traditioneel wordt spiritualiteit in verband gebracht met religie en het goddelijke. Religie is een manier om antwoorden te zoeken op levensvragen. Daarom zijn alle religies ook een vorm van spiritualiteit.

Verschillen tussen paranormaal en spiritueel

Paranormaal ben je of word je geleidelijk aan door jezelf te trainen, sommigen zijn van nature al opengesteld voor paranormale ervaringen en ingevingen. In principe wordt iedereen ermee geboren, maar veel mensen zijn vergeten het te gebruiken en te ervaren. Je bent op zoek naar spiritualiteit, wat een manier van leven is. Spiritualiteit en paranormaal zijn twee verschillende dingen en moeten apart worden bekeken. De ontwikkeling van paranormale gaven vereist een bewuste manier van leven, dus ik denk dat de verdieping in spiritualiteit erg belangrijk daarbij is. Door spiritualiteit hebben mensen de neiging om in nauwer contact met zichzelf en met hun eigen ervaringen te komen. Soms kunnen deze ervaringen leiden tot een aantal echt interessante vaardigheden of talenten. Menselijke psychische vermogens worden ontwikkeld op basis van iemands bewustzijnsniveaus en worden beïnvloed door hun gezondheid. Een goede gezondheid is nodig als je wilt werken of het paranormale wilt gebruiken. Spiritualiteit en het paranormale beginnen allemaal met een goede gezondheid!