Verschillen tussen uitzenden en detacheren 

De termen uitzenden en detacheren worden nogal eens door elkaar gebruikt. Onterecht want er zijn wel degelijk verschillen tussen uitzenden en detacheren. Wil jij precies weten wat de verschillen zijn tussen uitzenden en detacheren? Lees het hier.  

Uitzendbureau of detacheringsbureau 

Wat ten eerste handig is om te weten, dat is dat een uitzendbureau ook detachering kan doen en een detacheringsbureau ook uitzending kan doen. Vaak is de naamgeving uitzendbureau of detacheringsbureau meer vanuit het begin ontstaan of er wordt gekeken naar de corebusiness. Je ziet ook dat planning software voor een uitzendbureau voor beide kan worden gebruikt. 

Uitzenden 

Bij uitzenden werkt iemand via een uitzendbureau (of detacheringsbureau) voor een derde partij. Bij uitzenden kun je ergens voor een dag werken of een paar weken. Maar, de basis is dat zowel jij als de werkgever bij een uitzendovereenkomst nergens aan vast zit qua tijd. Daarmee wordt bedoeld dat beide partijen op elk moment de samenwerking kunnen beëindigen.  

Detacheren 

Ook bij detacheren werkt iemand via een detacheringsbureau (of een uitzendbureau) voor een derde partij. Het verschil met uitzenden is dat er wat meer vastigheid in het contract is. Het gaat vaak om een wat langere periode, zoals bijvoorbeeld voor een jaar. Het lijkt wat dat betreft meer op een vast contract. Het voordeel voor detacheren is dat het voor de derde partij, ook wel de uitlener genoemd, als ook voor de diegene die werkt, meer zekerheid biedt.  

Gevolgen detacheren of uitzenden 

Uitzenden heeft als voordeel dat er een flexibele schil is. Voor bedrijven die veel wisselende drukte hebben, is het inhuren van uitzendkrachten dan ideaal. Toch is het soms beter om te bekijken of er toch geen vorm van detachering mogelijk is, doordat iemand via het detacheringsbureau (of uitzendbureau) ook bij andere bedrijven kan werken op de rustige momenten. Detacheren heeft namelijk als voordeel dat het meer zekerheid biedt. Dat is niet alleen fijn voor de continuïteit in het bedrijf. Het is ook fijn voor de werknemer. Te veel onzekerheid in inkomen kan namelijk stress veroorzaken bij iemand. Zo maken mensen die zorgen hebben om rond te komen, meer fouten in hun werk en kunnen minder goed nadenken. Ook zorgt meer zekerheid voor minder verzuim en meer productiviteit. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *