Verschillen tussen vegetarisch en vegan

Inhoudsopgave

Een gezonde levensstijl: tegenwoordig willen we dat allemaal wel. Een gezonde levensstijl houdt in dat je voldoende beweegt, gevarieerd en gezond eet en daarbij ook nog eens voldoende ontspanning hebt. Het is bij een gezonde levensstijl bovendien van belang dat je met mate alcohol drinkt of misschien wel helemaal geen alcohol drinkt. Rook ook niet en vermijdt stress zo veel mogelijk. Een gezonde levensstijl houdt dus tegenwoordig in dat je zowel lichamelijk als mentaal gezond bent. Hou er wel mee dat je een gezonde levensstijl niet in een dag krijgt. Je moet jezelf een gezonde levensstijl aanleren. Dit moet onderdeel worden van je dagelijkse routine. Wist je dat in een gezonde levensstijl tegenwoordig ook nog verschillende manieren van eten mogelijk zijn? Zo heb je mensen die binnen de gezonde levensstijl normaal eten, maar wel letten op de calorieën. Je hebt ook mensen die compleet aangepast gaan eten. Ze worden vegetarisch of misschien wel vegan. Dit zie je steeds meer, het is echt een trend anno 2022. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen vegetarisch en vegan? Lees dan verder, want in deze blog vertellen we je er iets meer over.

 

Vegetarisch

Iemand die kiest om vegetarisch te eten kiest geen vlees. Sommige mensen die vegetarisch zijn eten helemaal niets van een gedood dier. Denk hierbij aan gelatine. Andere vegetarische mensen zijn net iets soepeler met het eten. Zo zijn er vegetarische mensen die geen vlees eten, maar wel vis. Dit worden ook wel pescotariërs genoemd. Sommige mensen die vegetarisch zijn eten geen vlees, maar wel gevogelte. Dit zijn polletariërs. Het is dus maar net aan die persoon zelf wat hij of zij doet om zichzelf vegetarisch te noemen. Je ziet al binnen het begrip vegetarisch bedoelt ook niet iedereen precies hetzelfde.

 

Vegan

Wanneer iemand vegan is dan gebruikt deze persoon helemaal geen dierlijke producten. Naast dat ze geen vlees eten, eten ze ook geen zuivel, eieren en ander voedsel dat van dieren komt. Toen vegan net opkwam was dit heel erg lastig, maar tegenwoordig wordt het steeds makkelijker doordat supermarkten ook meegaan met de huidige trends.

 

Verschillen

Er zitten dus meerdere verschillen tussen vegetarisch zijn en vegan zijn. Het eerste verschil is dat mensen die vegetarisch zijn wel nog andere dierlijke producten eten zoals eieren in tegenstelling tot vegans die niks dierlijks eten. Wat ook een verschil is, is dan mensen die vegan zijn ook vaak geen crèmes of andere dingen gebruiken waar iets van dieren in zit, in tegenstelling tot vegetariërs. Mensen die vegan zijn hebben dus behalve hun gezonde eetstijl hun hele levensstijl omgegooid, in tegenstelling tot mensen die vegetarisch zijn. Die eten alleen geen vlees meer.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *