Verschillen tussen virtuele maagband en een normale maagband

Inhoudsopgave

Wanneer je gewicht wil verliezen dan wordt er vaak gedacht aan een maagband. Zeker wanneer je al langere tijd gewicht probeert te verliezen maar het niet wil lukken kan een maagband een optie zijn. Ook een virtuele maagband kan hierbij een optie zijn. Het zijn beide maagbanden, maar beiden zijn ze toch wel heel anders. Wel zijn beide ingrepen niet heel ingrijpend. De voordelen van beide maagbanden zijn dat je uiteindelijk overtollig gewicht kan verliezen, de littekens niet aanwezig zijn of klein zijn en er niet in de maag gesneden hoeft te worden. Maar wat is nu precies het verschil tussen een virtuele maagband en een normale maagband?

Virtuele maagband

Een virtuele maagband is een maagband die geplaatst wordt tijdens een hypnosessie, die geleid wordt door een hypnotherapeut. Wanneer je onder hypnose bent programmeert de hypnotherapeut je onderbewustzijn. Dit kun je daarna pas merken. Wanneer je gaat eten heb je na een kleine hoeveelheid al genoeg. Je gaat daardoor automatisch minder eten waardoor je weer afvalt. Je mag wel nog steeds alles eten wat je lekker vindt. De virtuele maagband heeft hier dan hetzelfde effect als de echte maagband. De virtuele maagband wordt geplaatst in vijf sessies. De eerste sessie is het kennismaken met de hypnose, de tweede sessie gaat over blokkades, overtuigingen en motivatie. De derde sessie gaat vervolgens over het plaatsen van de maagband. Sessie vier gaat over levensstijl en sessie vijf gaat over een sessie op maat voor een optimaal resultaat.

Normale maagband

Een normale maagband is een maagband die geplaatst wordt bij een ingreep. Dit is een siliconen bandje dat door middel van een kijkoperatie net onder de slokdarm rond de maag wordt geplaatst. Door het bandje wordt de maag opgesplitst in twee delen; de voormaag en de echte maag. Hierdoor kan je minder eten en zit je ook sneller vol. Ook hier mag je nog steeds alles eten wat je lekker vindt.

Verschil

Het verschil tussen een virtuele maagband en een normale maagband is dus dat bij de virtuele maagband niet daadwerkelijk een maagband wordt geplaatst en bij de echte maagband wel. Verder zijn er weinig verschillen want het effect van beide maagbanden is hetzelfde. Wel heb je bij een normale maagband mogelijke complicaties, die je bij een virtuele maagband niet hebt. De mogelijke complicaties zijn onder meer braken, een infectie of een lekkage van het reservoir of een slippage. Wanneer dat laatste het geval is verschuift de maagband of kan de maagwand beschadigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *