Verschillen tussen webhosting en webdesign

Inhoudsopgave

Webhosting en webdesign zijn twee begrippen die te maken hebben met webdevelopment. Beide Engelse termen, waarbij het misschien lastig is ze uit elkaar te houden. Ze zijn onderdeel van het geheel dat webdevelopment heet. Webdevelopment is het ontwikkelen van je website, zodat deze naar behoren gebruikt. Hosting en design zijn hier onderdelen van, maar wat houden deze begrippen precies in? Hieronder vindt je het antwoord!

Webhosting

Webhosting is het creëren van een plek op de server van een bedrijf waar de informatie, afbeeldingen en data van de website wordt opgeslagen. Er wordt als het ware een stukje opslag gehuurd op de server. Alle inhoud die toegankelijk is via de website wordt hierop gezet. Webhosting zorgt ervoor dat de website altijd beschikbaar is en garandeert veiligheid en snelheid. Er zijn veel bedrijven die dit stukje aanbieden als dienst. Zij zorgen er dan voor dat de website up-to-date is en de website technisch in orde is.

Webdesign

Bij webdesginen wordt de website vormgegeven. Alles wordt op de juiste plaats gezet, er wordt gebruik gemaakt van de juiste kleuren en alles wordt gebruiksvriendelijk gemaakt. Webdesign wordt vaak uitgevoerd door een webdesigner. Het is een specialisme in de webdevelopment wereld en vergt grafische, technische en internet kennis. Een goede webdesigner zorgt ervoor dat zowel de klant als de gebruiker tevreden is over de website.

Webhosting VS webdesign

Als we kijken naar de verschillen tussen webhosting en webdesign zijn er veel te ontdekken. Het grootste verschil is dat webhosting zorgt voor de opslag zodat de website online kan en zorgt webdesign er uiteindelijk voor dat de website mooi is. Het is wel zo dat in de webdevelopment wereld de een niet zonder de ander kan. Een mooie website die niet online staat is namelijk net zo vervelend als een website die wel online staat maar niet mooi is.

Webdevelopment Roermond

Wanneer je van plan bent om een website te (laten) maken is het belangrijk dat je zowel met webhosting als webdesign rekening houdt. Je wilt natuurlijk het gehele plaatje van webdevelopment hebben. Hiervoor zijn genoeg bedrijven die deze dienst aanbieden en jou helpen de perfecte website te ontwikkelen. Kijk bijvoorbeeld bij dit bedrijf voor webdevelopment in Roermond.