Verschillen tussen werving & selectie en detachering

Inhoudsopgave

Recruiters en detacheerders doen toch allemaal hetzelfde? Dat is onjuist. Er zitten zeker verschillen tussen werving en selectie Sittard en detachering. Uiteindelijk hebben ze wel hetzelfde doel voor ogen, namelijk het juiste personeel vinden voor de juiste functies. Maar waar een recruiter vooral zoekt naar mensen die een vaste functie willen hebben, zoekt een detacheerder naar mensen met een specialistische kennis voor een lange maar wel maar tijdelijke periode.

Detachering

Een detacheringsbureau heeft zeker overeenkomsten met een werving- en selectiebureau. Toch is er een belangrijk verschil. Een detacheerder biedt namelijk een carrière bij meerdere opdrachtgevers. Tevens kun je als gedetacheerde rekenen op trainingen en opleidingen vanuit de detacheerder. Mensen die werken via een detacheringsbureau worden vaak voor een langere periode ergens geplaatst. Kandidaten worden gekoppeld aan verschillende tijdelijke projecten waaraan ze werken. Zodra het project is afgerond, vertrekken ze meestal bij het desbetreffende bedrijf.

Werving en selectie Sittard

Werving en selectie is het bereiken, selecteren en in dienst nemen van geschikte kandidaten voor een vaste baan. Dit wordt gedaan door een recruiter bij een werving- en selectiebureau. Bedrijven die vast personeel nodig hebben, maar zelf geen tijd of capaciteit hebben om dit te regelen, schakelen dus de hulp in van zo’n bureau. Zij werken tijdens het werving- en selectie proces nauw samen met de werkgever, maar nemen wel zaken zoals het uitzetten en verspreiden van de vacature, het selecteren van geschikt kandidaten en het voeren van de eerste gesprekken uit handen. Het gaat hierbij altijd om vaste functies. Werving en selectie wordt ook wel eens recruitment genoemd. Het gaat hierbij meestal om het vinden van een hoogopgeleide medewerker, dus iemand met minstens een hbo-opleiding. In enkele gevallen kan het gaan om iemand met een mbo scholing. Maar meestal gaan functies waar een mbo-opleiding of lager voor nodig is via een uitzendbureau.