Verschillen tussen wol en kasjmier

Inhoudsopgave

Heerlijke warme kledingstukken gemaakt van wol of kasjmier zijn zeker nodig tijdens de aankomende koude winterdagen. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze 2 warme stofsoorten? De verschillen liggen in de diensoorten waar het vanaf komt. Kasjmier is namelijk een soort wol. Hieronder gaan we gedetailleerder in op de voor- en nadelen van de soorten stof en van welke dieren ze gemaakt kunnen zijn.

Kledingstukken van wol

Wollen kledingstukken kennen we allemaal wel. Een lekker warme wollen trui of sjaal is precies wat we nodig hebben als het kouder wordt buiten. Als we het hebben over wol is het eerste waar we aan denken; schapenvacht. Het donzige spul dat op schapen groeit is inderdaad wol, alleen hoeven wollen kledingstukken niet altijd gemaakt te zijn van schapenvacht. Wol kan namelijk ook van geiten of alpaca’s komen.

Wol is lekker zacht en houdt warmte goed vast. Hierdoor is het perfect om kledingstukken van te maken die je kunt dragen wanneer het koud is. Wollen kledingstukken zijn vaker iets duurder dan kledingstukken gemaakt van polyester, maar dat komt doordat de grondstof een stukje schaarser is. Wollen kledingstukken hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding en zijn betaalbaar voor iedereen.

Kledingstukken van kasjmier

Kasjmier kennen we allemaal als een luxe stof. De kledingstukken gemaakt van kasjmier zijn vaker een stuk prijziger omdat deze soort wol alleen verkregen kan worden van één soort dier, namelijk de Kashmirgeiten. De Kashmirgeiten hebben een super zachte, donzige ondervacht dat wordt gebruikt om kledingstukken van kasjmier te maken.

Kasjmier is ontzettend zacht en erg warm. De kwaliteit van kasjmieren truien of sjaals is ongeëvenaard. Omdat kasjmier zo’n luxe en schaarse stof is, zijn de prijzen van kasjmieren kledingstukken een stuk hoger. Je betaalt nou eenmaal voor de kwaliteit en schaarsheid. Overigens is een zachte kasjmieren sjaal het perfecte cadeau voor haar. Iedere dame kan genieten van een lekker warme en zachte sjaal om haar nek.

Waar moet je voor kiezen?

Of je nou kiest voor kledingstukken van wol of kasjmier, je bent in ieder geval verzekerd van zachte en warme kledingstukken. De keuze is voornamelijk afhankelijk van je budget en welke kwaliteit je kledingstukken moeten hebben. Wol en kasjmier zijn beide zacht en houden goed warmte vast, echter kasjmier is nog iets zachter dan wol en ook houdt het beter de warmte vast. Dit komt omdat het gemaakt is van donzige ondervacht. Waar je ook voor kiest, koud zul je het niet hebben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *