Verschillen tussen Zinnia’s en Dahlia’s

Inhoudsopgave

Bloemisten en tuinen liefhebbers weten dat Zinnia’s en Dahlia’s twee verschillende plantensoorten zijn die vaak worden gekweekt voor hun verschillende kleuren en vormen. Hoewel de beide plantensoorten een aantal overeenkomsten hebben, zijn er ook een aantal duidelijke verschillen tussen de twee. In deze blog zullen we de verschillen tussen de twee soorten planten verder verkennen.

Wat zijn Zinnia’s?

Zinnia’s zijn een soort meerjarige bloemen die inheems zijn in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze zijn een lid van de asterfamilie en komen in vele verschillende kleuren zoals rood, geel, wit, oranje, paars en roze. Er zijn ook verschillende soorten Zinnia’s, waaronder de eenvoudige bloem, de dubbele bloem en de kom-achtige bloem. Ze worden meestal gekweekt in hardhouten plantenbakken en in de tuin. Ze hebben de neiging om te worden gebruikt als snijbloemen, omdat ze lange tijd hun kleur behouden.

Wat zijn Dahlia’s?

Dahlia’s zijn een andere soort meerjarige bloemen die inheems zijn in Mexico en Zuid-Amerika. Ook zijn ze een lid van de asterfamilie en net als Zinnia’s komen ze in verschillende kleuren. Echter, de bloemen van de Dahlia zijn groter en kunnen tot tien centimeter in diameter worden. Deze bloemen zijn meestal gekweekt in tuinen, maar ook in hardhouten plantenbakken. Ze worden vaak gebruikt als snijbloemen, omdat ze de neiging hebben om langere tijd hun kleur te behouden dan andere bloemen.

De verschillen tussen zinnia en dahlia

Hoewel Zinnia’s en Dahlia’s enige overeenkomsten hebben, zijn er ook een aantal duidelijke verschillen tussen de twee. Hier volgen enkele van de verschillen tussen Zinnia’s en Dahlia’s:

  • Bloemgrootte: Zinnia’s hebben een kleiner bloemblad dan Dahlia’s. Zinnia’s hebben kleine bloemen die meestal 2 tot 3 centimeter in diameter zijn, terwijl Dahlia’s bloemen tot 10 centimeter in diameter hebben.
  • Bloemkleur: Zinnia’s hebben meestal kleuren zoals rood, geel, wit, oranje, paars en roze, terwijl Dahlia’s bloemen meestal donkerder kleuren hebben.
  • Bloeiperiode: Zinnia’s bloeien meestal in de lente en de zomer, terwijl Dahlia’s bloeien in de late zomer en de herfst.
  • Groeiomstandigheden: Zinnia’s hebben de neiging om te groeien in warme, droge omstandigheden, terwijl Dahlia’s liever koeler, vochtigere omstandigheden hebben.
  • Verspreiding: Zinnia’s komen vooral voor in het zuiden van de Verenigde Staten, terwijl Dahlia’s oorspronkelijk uit Mexico en Zuid-Amerika komen.
  • Gebruik: Zinnia’s en Dahlia’s worden vaak gebruikt als snijbloemen, omdat ze lange tijd hun kleur behouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *