Verschillen tussen uitbouw en aanbouw

Wanneer men denkt aan klussen, dan komen ook geregeld de termen uitbouw en aanbouw naar voren. Veel mensen gebruiken deze termen in dezelfde zin, omdat er gedacht wordt dat er geen verschillen tussen uitbouw en aanbouw zijn. Beide termen hebben namelijk met het bouwen van een ruimte aan het huis te maken. Ook gebeurt een aan- of uitbouw op eigen grond. Het is altijd belangrijk om uit te zoeken of je hier een vergunning voor nodig hebt. Ook zijn de vergunningsregels precies hetzelfde als het gaat om aan- en uitbouw. Toch zijn er wel degelijk een aantal verschillen tussen de twee bouwwerken.

Wat is een uitbouw?

Een uitbouw is geen compleet nieuwe constructie. Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte doorgebroken om meer ruimte te creëren. In de meeste gevallen wil men de keuken of woonkamer uitbreiden, vaak omdat er een gezinsuitbreiding plaats gaat vinden of plaats heeft gevonden. Zo houd je toch nog genoeg ruimte over om comfortabel te blijven wonen. Ook het doorbreken van 2 bestaande ruimtes kan gerekend worden onder een uitbouw.

Wat is een aanbouw?

Een aanbouw kun je het beste omschrijven als een bouwwerk dat aan een bestaand pand wordt gebouwd. Het is dus als het ware een volledig nieuwe constructie, aangezien het geen uitbreiding betreft van het al bestaande bouwwerk. Om toch een verbinding met het bestaande bouwwerk te maken, is het mogelijk om een deur tussen de twee ruimtes te plaatsen. Zo hoef je niet constant via buiten te lopen, maar kun je gemakkelijk binnenshuis van de ene naar de andere kamer lopen. Vaak denkt men dat een aanbouw meer kost dan een uitbouw. Dit is echter niet waar, want de bedragen liggen zeer kort bij elkaar. Het hangt er natuurlijk altijd van af welke materialen je gebruikt.

Puin opruimen

Bij een aanbouw en uitbouw komt altijd veel puin vrij. Dit puin is zwaar en lastig om zelf naar het milieupark te brengen. Als je het bovendien met je eigen auto moet wegbrengen, zal de hele auto vies worden van het stof. Daarom is het handiger om een puincontainer te huren voor al het puinafval. Een puincontainer huren is makkelijk en deze worden snel geleverd, meestal al binnen 24 uur. Je kunt dan zelf de container volgooien met al het puin en het verhuurbedrijf komt de puincontainer weer ophalen zodra deze vol is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *