Verschillen tussen volwassen hondenvoer en puppyvoer

Inhoudsopgave

Zoals vele hondenliefhebbers vast en zeker weten, vereist een volwassen hond een ander dieet dan een puppy. Maar wat zijn nu eigenlijk de precieze verschillen in de diverse soorten hondenvoer, en hoe weet je welk type voer je het beste kan kiezen voor jouw viervoetige vriend? In dit artikel zoeken we het voor je uit. 

Waarom een puppy speciaal voer nodig heeft

Puppyvoer is een zeer licht verteerbare voeding en is vaak gevormd in een kleinere brok, waardoor het voor de kleine puppytanden gemakkelijker is om op te eten. Een belangrijke reden voor het voeden van jouw puppy met speciaal voer, is omdat puppy’s meer calorieën nodig hebben. Een jonge hond staat doorgaans heel de dag om zich heen te springen, wat uiteraard goed voedsel vereist. Een puppy heeft extra calorieën nodig om het groeiende lichaam en de botten te ondersteunen. Elke calorie die ze consumeren, moet vol zitten met belangrijke voedingstoffen. Lege calorieën zijn dus niet toegestaan! De maag van een puppy is natuurlijk nog niet heel groot en kan daarom niet zoveel voer aan als een volwassen hond. Daarom heeft een brok van puppyvoer doorgaans een hogere voedingswaarde dan normaal hondenvoer. Om rekening te houden met de kleine maag, is het een goed idee om jouw puppy vaak te voeren met kleine porties.

Kies de juiste formule hondenvoer

Door een volwassen hond puppyvoer te geven, lopen ze echter het risico dat ze teveel calorieën binnenkrijgen. Hierdoor wordt de gezonde groei van jouw hond belemmerd.  

Om er zeker van te zijn dat jouw hond wordt voorzien van het juiste soort hondenvoer in de ideale hoeveelheid, is het belangrijk om op te hoogte te zijn van de eigenschappen van het specifieke hondenras en het daarbij behorende type voedsel. Door wat vooronderzoek te doen, voorkom je over- of ondervoeding van jouw hond. Probeer altijd goed op te letten op de ontwikkeling van jouw hond, om daar waar nodig de formule van het hondenvoer aan te passen. Let dus goed op het gewicht en lichamelijke veranderingen. Bij twijfel kan de dierenarts helpen. 

Wil jij graag het allerbeste voor jouw dierenvriend? Dan is het van vitaal belang dat je kiest voor goed hondenvoer dat het beste past bij jouw harige makker. Voor het maken van een weloverwogen keuze voor hondenvoer, bekijk eens wooof.xyz/Vergelijken/ voor heldere informatie omtrent de eigenschappen van verschillende soorten hondenvoer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *