Verschillen tussen vorkheftruck en stapelaar

Op de markt zijn er verschillende soorten intern transportmaterieel verkrijgbaar, zoals vorkheftrucks en stapelaars (palletwagens). We vroegen aan een leverancier van heftruck voorzetapparatuur welk materieel voor welke klus interessant is.

Laten we eens kijken wat de verschillen zijn tussen vorkheftrucks en stapelaars.

Vorkheftrucks

Vorkheftrucks zijn waarschijnlijk de meest gebruikte apparatuur voor intern transport die je kunt vinden in industriële ruimtes in Singapore.

Er zijn verschillende soorten vorkheftrucks op de markt, zoals diesel-, elektrische en LPG-gasvorkheftrucks. Er zijn voor- en nadelen aan elk type heftruck en welk type beter is, hangt af van jouw bedrijfsactiviteiten en prioriteiten.

Als ruimte niet zozeer een zorg is, worden vorkheftrucks meestal het meest gebruikt omdat ze meestal bedoeld en gebouwd zijn om zware ladingen te kunnen vervoeren.

De bedieners van de vorkheftrucks zitten meestal in het voertuig zelf terwijl ze werken.

Stapelaars

Stapelaars oftewel palletwagens zijn daarentegen smaller gebouwd en zijn geschikt voor industriële ruimten of magazijnen met beperkte ruimte of smalle gangpaden.

Stapelaars worden gewoonlijk ook aangedreven en bediend door batterijen en zijn geschikt voor gebruik binnenshuis, aangezien zij geen rook uitstoten en gewoonlijk stil zijn.

Bestuurders van stapelaars staan meestal op de stapelaar om deze te bedienen, in tegenstelling tot vorkheftrucks, waarbij de bestuurder vanuit het voertuig werkt.

Welke biedt voor jou uitkomst?

Of vorkheftrucks of stapelaars geschikter zijn, hangt af van het doel en het gebruik van het materieel.

Als het vooral gaat om het laden en lossen van zwaar materieel, zijn vorkheftrucks wellicht een betere optie. Als het echter hoofdzakelijk om stapelen gaat, kan een stapelaar volstaan. Stapelaars zijn gewoonlijk ook smaller en kunnen smallere ruimtes bereiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *