Verschillen tussen een luchtbed en een slaapmat

Inhoudsopgave

Je bent van plan om ergens te gaan slapen waar je helaas niet beschikt over de luxe en comfort van je eigen bed. Je zult dus moeten zoeken naar een passend alternatief voor je slaapprobleem. Het komt vaak aan op een keuze uit twee artikelen; een luchtbed óf een slaapmat. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen deze artikelen en welk artikel past het beste bij mij? In deze blog wordt er beschreven wat de beste keuze is voor elke situatie en welke voordelen beide artikelen bevatten.

Wat is een luchtbed

Een luchtbed is een opblaasbaar rubber en meestal fluweel artikel dat gebruikt kan worden om op te slapen. Het luchtbed bestaat vaak uit meerdere compartimenten die gevuld zullen moeten worden met lucht. Zo is het ‘’kussen” vaak gescheiden van het “matras”. Een luchtbed kan worden opgeblazen door de mond, door een voetpomp of een elektrische pomp. Naast een 1 persoons luchtbed is er ook een 2 persoons luchtbed. Een 2 persoons luchtbed wordt aangeraden om met een voet- of elektrische pomp op te blazen sinds dit veel tijd en energie kost. Luchtbedden nemen over het algemeen veel ruimte op maar worden wel als comfortabel ervaren door de hoeveelheid lucht die in het luchtbed zit.

Wat is een slaapmat

Net als een luchtbed is een slaapmat een artikel om op te slapen. De meeste luchtmattenzijn gemaakt van polyester. Ook slaapmatten komen net als een luchtbed in een 2 persoons uitvoering. Bij slaapmatten hoef je simpelweg maar een dopje open te draaien die vanzelf lucht naar binnen laat. De slaapmat blaast zich dus vanzelf op. Slaapmatten nemen over het algemeen weinig ruimt op. Slaapmatten worden over het algemeen als minder comfortabel ervaren door de kleine hoeveelheid lucht in de slaapmat.

De verschillen

Een van de grootste verschillen tussen een luchtbed en een slaapmat is dat een luchtbed meet tijd en moeite kost om op te blazen. Je hebt bij een slaapmat geen pomp nodig om het artikel op te blazen. Ook neemt een opgeblazen luchtbed meer ruimte in beslag dan een opgeblazen slaapmat. Het andere grote verschil is het comfort. Luchtbedden liggen over het algemeen comfortabeler dan slaapmatten. Het laatste verschil tussen de twee artikelen is het materiaal. Een luchtbed is gemaakt van rubber en van een fluwelen bovenlaag in tegenstelling tot het polyester materiaal van een slaapmat.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *