De verschillen tussen een gala en een regulier feest

Inhoudsopgave

Het grootste verschil is eigenlijk dat een gala standaard een dresscode heeft. Een regulier feest kan ook met een dresscode worden georganiseerd, maar dit is niet altijd het geval. Daarnaast heeft een gala altijd dezelfde dresscode, terwijl een feest de dresscode hanteert van degene die het organiseert (als er gebruik wordt gemaakt van een dresscode). Zoals je wellicht ziet, is dat het verschil enorm klein is, maar let wel, er is wel degelijk een verschil.

Wat is een gala?

Een gala is een ‘deftig’ feest waar iedereen in galakleding verschijnt. Het feest komt oorspronkelijk uit de geschiedenis. Er zijn namelijk best wel veel ongeschreven regels die gebruikelijk waren voor een gala. Tegenwoordig zie je dat het grootste gedeelte van de regels niet meer strikt worden nageleefd. Tegenwoordig zie je dat gala’s vooral worden gegeven na het einde van de middelbare school voor studenten. Het gaat tegenwoordig bij een gala erom dat het een chic feest is waarbij er netjes en in stijl gekleed wordt. Normaal gesproken gaan mannen strak in pak, en vrouwen in een avondjurk. Hieronder worden de exacte dresscodes specifiek toegelicht. Vaak zijn dit soort gala’s ook decoratief en erg mooi ingericht. Leuk is het als er bijvoorbeeld een fotograaf of photobooth is ingepast in het totale plaatje.

Gala dresscode voor dames

Want wat trek je nu aan naar een gala als vrouw? Zoals eerder benoemd staat er een lange avondjurk centraal, deze jurk moet tot ongeveer je enkels komen. Dit is in principe alleen een richtlijn. Je kunt de jurk zelf uitkiezen en helemaal op jouw smaak baseren, hier ben je helemaal vrij in. Daarnaast kun je je outfit helemaal afmaken middels sieraden, een uniek paar hakken en eventueel andere accessoires. Daarnaast zijn er een aantal facetten die afgeraden worden, denk dan bijvoorbeeld aan sneakers, felle kleuren, drukke prints, een grote handtas (prefereer een kleine) en tot slot een jurk die teveel blote stukken huid laat zien.

Gala dresscode voor heren

Voor heren geldt dat je strak in pak moet gaan. Het beste kun je als man zijnde voor een mooie smoking gaan. Een smoking bestaat uit een ‘single breasted’ jasje, dit betekent dat de knopen in één rij naar onder zitten. Normaalgesproken zijn dit soort jasjes gemaakt van satijn, satijn heeft van zichzelf een glans in de stof zitten die luxe uitstraalt. Daarnaast is het gebruikelijk om een pantalon onder de smoking te dragen, het liefste met een hoge taille. Werk je outfit af met bijvoorbeeld mooie lakschoenen. Daarnaast zijn er een aantal dingen die afgeraden worden. Zo worden felle kleuren, drukke printjes of sneakers sterk afgeraden. Ten slotte worden horloges ook afgeraden, dit heeft ermee te maken dat het een gezellig feest is, waar niet naar de klok gekeken moet worden.

 

Locaties voor een feest of gala

Een van de belangrijkste factoren voor een goed feest is de locatie. Je kunt je wellicht wel voorstellen dat dit een grote impact kan hebben. Dit kan wellicht het verschil maken tussen een gezellige en een perfecte avond. Een van de meest unieke locaties voor een gala is een kasteel. Hoe vet is het om zo een feest die uit de geschiedenis komt, te mengen met een locatie die ver terug de geschiedenis in gaat. Als je zelf een feest moet organiseren zou ik dit zeker meenemen in je keuze. Meestal als er een feest moet worden georganiseerd worden kastelen ook meegenomen in de keuze voor de locatie. Omdat dit zo een unieke ervaring kan bieden. Denk eens na om dit daadwerkelijk te realiseren, zeker als je altijd al een kasteel hebt willen huren veer een feest.

Tot slot, 7 gouden tips voor het organiseren van een feest

  • Kies een leuk thema
  • Regel genoeg eten en drinken
  • Begin op tijd met de uitnodigingen
  • Waarschuw eventueel de buren
  • Regel goede muziek
  • Zorg voor voldoende toiletten
  • Maak het feest persoonlijk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *