Verschil tussen een longchair en een ottoman hoekbank

Inhoudsopgave

Hoekbanken zijn er in veel verschillende maten, kleuren, opstellingen, enz. Bij een hoekbank worden voornamelijk bestaande verschillende elementen samengevoegd om zo een modulaire bank met verschillende opties te kunnen creëren. Opties zoals een longchair of ottoman hoekbank. Toch is er nog veel verwarring over wat nu precies het verschil is tussen een longchair en een Ottoman hoebank.

 

Longchair

Wanneer een bank bevestigd is aan een longchair kun je spreken van een stoel met een lang voetbed. Deze stoel is dan voorzien van één enkele rugleuning. Wanneer een bank dus maar een één kant een rugleuning heeft, spreek je van een bank met een longchair. De rand aan de andere zijde van de hoek is dan een armleuning en dus niet hoog genoeg om te dienen als tweede rugleuning. Door gebrek aan de tweede rugleuning is er geen mogelijkheid om in een andere richting te gaan zitten op de bank. Een bank met longchair is daarom ook eigenlijk geen hoekbank, omdat er maar aan één zijde gezeten kan worden.

 

Ottoman hoekbank

Omdat een ottoman bank erg veel lijkt op een bank met longchair kan verwarring ontstaan. Daar waar bij de longchair geen leuning of een armleuning is, zit bij de ottoman hoebank wel een rugleuning. Dit zorgt ervoor dat je bij de ottoman hoekbank aan twee verschillende zijdes kunt zitten. Vaak worden hoekbanken nog verder uitgebreid met een poef als aanschuifstuk. Deze poef kan gebruikt worden als voetenbankje of als bijzettafel door er een dienblad op te plaatsen.

 

Langere levensduur met bankhoes

De hoekbank is een steeds meer voorkomend banktype. De reden hiervan is dat deze bank door de grootte door een heel gezin gebruikt kan worden. Doordat er veel tijd wordt besteed op banken is de kans op rotzooi aanzienlijk hoog. Om de levensduur van hoekbanken de verlengen kan gebruik gemaakt worden van een bankhoes. Een bankhoes kan volledig op maat gemaakt worden en zijn daardoor geschikt voor elk banktype, zo ook de hoekbank.

 

Combinatie longchair en ottoman hoekbank

Het is mogelijk de twee banktypes te combineren tot één bank. Door een U-vormige hoekbank aan beide uiteindes de twee verschillende hoeken te geven ontstaat een nieuw soort banktype. Doordat deze bankvorm doorgaans een steeds vaker wordt aangeschaft is het niet meer dan logisch dat hier de nodige verwarring over ontstaat. Het is echter niet afhankelijk van kleur, maat of zitcomfort of het gaat om een bank met longchair of een ottoman hoekbank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *