Verschil tussen trap en ladder

Inhoudsopgave

Het belangrijkste verschil tussen ladder en trap is dat de ladder een verticale reeks sporten of treden is en dat de trap een constructie is die is ontworpen om een ​​grote verticale afstand te overbruggen door deze in kleinere verticale afstanden te verdelen.

Trap

Een trap of trappenhuis is een constructie die is ontworpen om een ​​grote verticale afstand te overbruggen door deze te verdelen in kleinere verticale afstanden, treden genoemd. Trappen kunnen recht, rond zijn of kunnen bestaan ​​uit twee of meer rechte stukken die onder een hoek met elkaar zijn verbonden.

Speciale soorten trappen zijn design trappen op maat, roltrappen en ladders. Enkele alternatieven voor trappen zijn liften (liften in Brits Engels), trapliften en hellende paden.

Ladder

Een ladder is een verticale of hellende reeks sporten of treden. Er zijn twee soorten: stijve ladders die zelfdragend zijn of die tegen een verticaal oppervlak zoals een muur kunnen worden geleund, en oprolbare ladders, zoals die van touw of aluminium, die aan de bovenkant kunnen worden opgehangen. De verticale leden van een stijve ladder worden stringers of rails (VS) of stijlen (VK) genoemd. Stijve ladders zijn meestal draagbaar, maar sommige typen zijn permanent bevestigd aan een constructie, gebouw of uitrusting. Ze zijn meestal gemaakt van metaal, hout of glasvezel, maar het is bekend dat ze van stevig plastic zijn gemaakt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *