Verschil tussen tuinkamer en veranda

Inhoudsopgave

Er zijn verschillende manieren waarop jij je woonkamer kunt verlengen. Voorbeelden hiervan zijn een veranda, serre, overkapping of een tuinkamer. Ondanks dat er ze allemaal ongeveer dezelfde functie hebben, zitten er toch een aantal verschillen tussen bijvoorbeeld een tuinkamer en een veranda. In deze blog zullen we hier meer over vertellen.

Een tuinkamer

Een tuinkamer is een uitgebreidere variant van een veranda. Het wordt ook wel eens een buitenkamer genoemd. Een tuinkamer bestaat als basis uit een dak of overkapping, dat vaak aan een woning is vastgemaakt. Dit dak kan worden afgesloten met bijvoorbeeld schuifwanden. Deze schuifwanden kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals glas of aluminium. In de meeste gevallen is een tuinkamer niet geïsoleerd, het is dan ook niet bestendig tegen verschillende weeromstandigheden. Wel zorgt een tuinkamer ervoor dat je droog buiten kunt zitten.

Een veranda

Een veranda in Den Bosch wordt gezien als een verlenging van een woonkamer. Het doel van een veranda is dan ook om de leefomgeving of woonoppervlakte te vergroten. Vaak heeft een veranda deuren die opengezet kunnen worden. Een veranda wordt in de meeste gevallen geïsoleerd, zodat men in alle jaargetijden kan genieten van deze extra woonruimte. Een veranda kan van verschillende materialen worden gemaakt, voorbeelden hiervan zijn hout, glas of aluminium.

De kosten van een tuinkamer zijn veel lager dan die van een veranda. Dit komt omdat er bij een tuinkamer niet veel verbouwd hoeft te worden. Daarbij draagt ook de isolering van een veranda bij aan het totale kostenplaatje.

De voordelen

Zowel een veranda als een tuinkamer hebben meerdere voordelen. Hieronder zullen we er een aantal toelichten.

  • Een veranda of tuinkamer geeft een luxueuze uitstraling aan je woning. Daarnaast zorgt het ook voor een stijging van de waarde van je woning.
  • Een veranda of tuinkamer zorgt voor een extra woonruimte, zo krijg je op een eenvoudige manier meer leefruimte zonder een grote verbouwing.
  • Een veranda of tuinkamer doet de grens tussen binnen en buiten vervagen. Zo kun je langer van het buitenleven genieten, zonder dat je last krijgt van de verschillende weersomstandigheden.
  • Een veranda of tuinkamer is eenvoudig zelf in elkaar te zetten. Ook hoeven er in de meeste gevallen geen vergunningen voor aangevraagd te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *