Verschil tussen urban style en tomboy

Inhoudsopgave

Urban style en tomboy zijn twee verschillende mode stijlen die vanaf de jaren 80 tot heden zeer populair zijn. De modewereld geeft individuen de kans om zich uit te drukken door verschillende kledingstijlen te dragen en creativiteit te tonen. Blogs, social media, advertenties en bekende personen hebben grote invloeden op de mode trends van vandaag.

Om de verschillen tussen deze twee stijlen te weten, is het gemakkelijker om eerst te kijken naar wat deze stijlen inhouden.

Urban style/streetwear

Japanse jongeren, die moe werden van al die glans begonnen in de jaren 80 uit protest een eigen stijl. Zonder het zelf te beseffen hebben zij toen de urban style tot leven gebracht.

Tien jaar later veroverde de urban style de Europese steden. Dit zorgde voor furore in de modewereld. Het leek ineens alsof de vrouwen wakker werden en ze begonnen hun individualiteit uit te drukken met behulp van kleding, in plaats van blindelings de modelnormen te volgen. Ze begonnen de stijlcreaties te baseren op hun voorkeuren, in plaats van op de laatste modetrends.

Het is dus de streetwear die de nationale smaak het meest tot uitdrukking breng. De Amerikaanse urban style, ziet er bijvoorbeeld anders uit dan de Engelse of de Japanse.

In Frankrijk wordt er bijvoorbeeld nog altijd een element van sensualiteit en romantiek aan de stijl toegevoegd. Door middel van getailleerde jurken, mooie baretten en sjaals. Franse vrouwen vermijden te pakkende kleding en geven de hoofdrol aan de innerlijke charme.

In London speelt het rock&roll thema een overheersende rol in de urbanwear. Hier zie je zwarte jassen en zwarte spijkerbroeken met dr. Martens en mohawks.

In New York woont een grote mengelmoes van verschillende nationaliteiten en dat heeft ook gevolgen voor de urban streetstyle in deze stad. De basis van street fashion in Amerika is een mix van uitgesproken beelden en opzwepende seksualiteit. Lichtgewicht jurken en korte shorts, die de mooie benen onthullen, T-shirts gecombineerd met bont en jeans van de meest ondenkbare stijlen, geruite overhemden en spijkerjacks.

Ondanks de jeugd van streetstyle, heeft het zijn verfijningen. Ten eerste omvat het vintage jurken en felle panty’s, T-shirts met kleurrijke prints, geruite overhemden en strakke jeans, sjaals, jassen, sneakers en enorme sieraden. Het onderscheidende kenmerk van straatmode – de ongelijkheid van zijn volgelingen onderling en volledige vrijheid bij het creëren van het beeld.

Tomboy stijl

De tomboy stijl is een stijl waarbij jongensachtige elementen in de stijl zijn geïntegreerd. Dit kan heel subtiel gedaan worden. Tomboy stijl omvat meestal niet te strakke kleding, met lage sneakers of boots en kort haar. Het is een stoere look die past bij meiden die zich niet te vrouwelijk willen kleden, of vrouwen die eens wat mannelijker willen uitzien.

Deze stijl is ook goed te combineren met elementen vanuit de urban style, maar is toch zijn eigen stijl. Urban stijl heeft nog veel vrouwelijke en sexy elementen erin, en de tomboy stijl heeft dat niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *