Verschil tussen verhuisliften

Iedereen begrijpt dat het essentieel is om tot de juiste verhuismaterialen, en kennis te beschikken, wanneer er wordt gestreefd naar een efficiënte verhuizing. Zo zorgen sterke verhuisdozen voor het uitsluiten van schade aan de inboedel. Zorgt een sterk team verhuizers voor het uitsluiten van blessures bij uzelf. En zorgt een verhuislift voor gemakkelijk transport van meubels van hoge verdiepingen naar de begane grond. Simple as that. Of komt er toch iets meer kijken bij het kiezen van een verhuislift?

De keuze om een verhuislift in te zetten bij een verhuizing is vaak snel gemaakt. Een verhuislift is namelijk een perfecte tool om in te zetten bij lastige verhuizingen, waar de inboedel van hoge etages moet worden vervoerd naar de begane grond. Bij het huren van een verhuislift komt echter meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. In dit artikel bespreken we de grootste verschillen tussen verhuisliften, en waarom het voor jouw verhuizing belangrijk is om deze verschillen te onthouden.

Hoogte

Ten eerste is het altijd belangrijk om in te zien dat verschillende verhuisliften op de markt ook verschillen in reikhoogte. De meeste verhuisliften reiken tot ongeveer 20 meter, wat voldoende is om tot en met een 5e verdieping te komen. Houdt altijd goed in de gaten of de door u gewenste verhuislift daadwerkelijk hoog genoeg reikt om uw meubels te bereiken.

Aanbod

Waar verhuisliften an sich niet direct veel van elkaar hoeven te verschillen, verschilt het aanbod tussen verhuisliftverhuurders vaak wel. Zo is het bij sommige aanbieders mogelijk om een verhuislift los te huren, waar bij een andere verhuurder een verhuizer/ liftoperator bij het aanbod zit inbegrepen. Ook verschillen voorrijkosten vaak flink tussen verschillende aanbieders. En is het vaak goedkoper om een verhuislift in Den Haag te huren in combinatie met een verhuiswagen, of andere verhuisservice. Let ook goed op of een verhuisliftverhuurder adverteert met prijzen inclusief BTW of exclusief BTW.

Soorten verhuislift

Toch zijn er ook daadwerkelijk verschillen tussen verhuisliften. Drie populaire soorten verhuisliften zijn Ladderliften, Electrische liften, en Motorliften. Een ladderlift bestaat uit een relatief grote verhuisbak gevestigd aan twee ladders, en heeft vaak een lage reikhoogte, maar een hoog laadvermogen. Normaliter reikt een ladderlift tot ongeveer 12 meter, genoeg om tot een derde verdieping te komen. Een elektrische verhuislift heeft vaak een iets lager laadvermogen dan een ladderlift, vanwege de kleinere verhuisbak, maar reikt wel verder. Vaak haalt een elektrische lift het om tot 20 meter te reiken. Bij een motorlift weet je vaak zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken over de reikhoogte, aangezien een motorlift vaak tot wel 30 meter kan komen. Je levert echter ook in op laadvermogen, wanneer je kiest voor een motorlift. Zoals de naam al vernoemt is een motorlift niet aangedreven door elektriciteit, maar door een benzinemotor.