Verschil tussen weight gainers en eiwit shakes

Fitness is nog nooit zo populair geweest. Steeds meer mensen proberen zichzelf fitter, gespierder en gestroomlijnder te maken en sportscholen groeien als paddenstoelen uit de grond. Daarom worden voedingssupplementen meer dan ooit gebruikt. Met name weight gainers en eiwit shakes spelen een steeds belangrijkere rol in het voedingsplan van verschillende sporters. Maar er is een duidelijk verschil in de twee shakes en wat doen ze?

Wat zijn weight gainers

Weight gainers bevatten veel eiwitten, maar ook veel koolhydraten en een beetje vet. Weight gainers zijn dus rijk aan eiwitten en koolhydraten en daardoor zitten er veel calorieën in de weight gainers. Zo’n groot aantal calorieën is precies de reden waarom deze shakes zo geliefd zijn. Wie meer spiermassa of spierkracht wil, moet bekend zijn met de rol die calorieën hebben op het groeien van spieren. Weight gainers worden vooral gebruikt door mensen die moeilijk aankomen of mensen die aan het bulken zijn. Weight gainers kan al snel 800 calorieën bevatten en is dus een fijne aanvulling op je dieet. Het is wel belangrijk om te vermelden dat deze shake als aanvulling moet werken op je dieet en niet als vervanging voor je dieet. Dit is een fout die mensen veel maken. Door de hoge eiwitten kan deze shake ook helpen bij spierherstel en groei.

Wat zijn eiwit shakes

In tegenstelling tot een weight gainer bevat een eiwit shake alleen eiwitten en is niet hoog in calorieën.  Als je een fanatieke sporter bent heb je meer eiwitten nodig dan iemand die niet sport of veel stil zit. Als je de vruchten wilt plukken van al je inspanningen om meer spiermassa of meer kracht te krijgen. Om deze inspanningen optimaal te gebruiken moet je wel goed kunnen herstellen na deze trainingen. Door voldoende eiwitten binnen te krijgen kun je spierherstel en spiergroei bevorderen en spierafbraak te verminderen. Om deze voordelen te krijgen kunnen eiwit shakes een grote hulp zijn.  Door elke dag één of meerdere schepjes eiwit poeder aan je shakes toe te voegen, verhoog je eenvoudig en praktisch je dagelijkse eiwit inname zonder dat je extra calorieën in de vorm van koolhydraten of vet hoeft te consumeren. Daarom is het logisch om in bijna alle sporten eiwit shakes te gebruiken.

Wat kan je nu het beste gebruiken?

Nu we weten wat de verschillen zijn van deze shakes en we weten wat de verschillende voordelen zijn. Zo zijn weight gainers heeft vooral veel calorieën met een juiste verhouding van eiwitten, koolhydraten en vetten. En eiwit shakes zijn gemaakt om je te voorzien van extra eiwitten over de dag. Daarom zijn weight gainers vooral geschikt voor sporters die op zoek zijn naar een product dat gewicht kan verhogen en krachttraining kan uitvoeren. Eiwitshakes, ongeacht het specifieke doel, zijn geliefd bij verschillende atleten. Het belangrijkste doel is om eiwitten te leveren, maar de hoeveelheid koolhydraten is beperkt. Door deze twee producten slim te gebruiken ben je nu een stap dichter bij je doel!

Online reviews voor de juiste keuze

Door de vele verschillende keuzes aan weight gainers en eiwit shakes is een keuze maken soms vrij moeilijk. Om deze reden is het altijd handig om een online review of een review website in te schakelen en online reviews over de verschillende producten te lezen. Deze online reviews kunnen je helpen om een keuze te maken. De keuze kan makkelijker worden omdat je verschillende inzichten en ervaringen kan verkrijgen van andere mensen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *