Verschillen tussen Bitcoin en traditionele valuta

Inhoudsopgave

De Bitcoin is een van de beste cryptomunten ter wereld. Bitcoin nadert het koersdoel snel. De traditionele valuta wordt verzwakt door de Bitcoin. Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de Bitcoin en de traditionele valuta. Om deze verschillen te begrijpen moet je eerst goed weten wat de begrippen inhouden.

Traditionele valuta

Als traditioneel geld kennen we allemaal de munteenheid euro of dollar. De euro is op 1 januari 1999 ingevoerd. De euro werd ingevoerd om makkelijker handel te drijven binnen een gemeenschappelijke markt. Het werd de valuta van zo’n 300 miljoen Europeanen. De eerste drie jaar werd de euro alleen gebruikt als rekenmunt, het was een onzichtbare valuta. Na die drie jaar werden de eurobankbiljetten en euromunten in omloop gebracht. Deze vervingen de nationale valuta. Je kan op dit moment in 19 landen met de valuta euro betalen. In Nederland wordt eigenlijk nooit gebruikgemaakt van de Bitcoin. De meeste mensen betalen nog gewoon met de euro. Dit doen ze contant, met behulp van hun bankpasje, hun telefoon of hun smartwatch.

Bitcoin: de beste cryptomunt

De Bitcoin is de beste cryptomunt van dit moment. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die niet wordt ondersteund of beheert. Bij Bitcoin wordt gebruikt gemaakt van het peer-to-peer netwerk. Dit houdt in dat de computers in het netwerk gelijkwaardig zijn en diensten aan elkaar kunnen aanbieden. Het feit dat niemand de Bitcoin bestuurt is het belangrijkste verschil met de traditionele valuta. Er heeft dus ook geen enkel persoon invloed op het geld of transacties die verzonden en ontvangen worden. Veel mensen trekken het concept in twijfel. Ze noemen de Bitcoin ook wel de volgende stap naar de geldrevolutie. Niet gek dat de Bitcoin in twijfel wordt getrokken, we hebben tenslotte nog nooit eerder zo’n soort geld gehad.

Conclusie

Bitcoin heeft in tegenstelling tot de traditionele valuta dus niemand die het geld ondersteunt of beheert. Door de kunstmatige schaarste heeft Bitcoin last van deflatie, terwijl centrale banken op elk moment wanneer ze willen meer geld kunnen drukken. Iedere transactie die wordt gedaan met Bitcoins wordt voor altijd online vastgelegd. Contante transacties zijn anoniem en laten geen spoor achter. De transacties die gedaan worden met de Bitcoin gaan via het internet.

De verwachting is dat steeds meer mensen zullen overstappen op de Bitcoin. Want geef nu toe, de rente bij de bank is ook niet meer de moeite waard. Hierdoor neemt de toegevoegde waarde van de traditionele banken af. Bij Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen verkopen en bewaren. De Bitvavo ervaringen zijn erg goed tot nu toe. Neem zelf maar een eens kijkje als je benieuwd bent naar de Bitvavo ervaringen. Als je begint met handelen in crypto wil je natuurlijk weten wat de Bitvavo transactiekosten zijn. Bekijk de Bitvavo transactiekosten op de site.

Lees ook onze blog over de verschillen tussen NFT’s en traditionele cryptocurrencies.