Verschillen tussen hybride en elektrische auto’s

Tegenwoordig zie je veel elektrische auto’s op de weg. Ze zijn een stuk zuiniger en stiller dan gewone auto’s. Er bestaat ook nog een verschil tussen hybride en elektrische auto’s. Een overeenkomst is dat ze beide groener en zuiniger zijn dan een gemiddelde auto. Dat wil zeggen dat er minder schadelijke gassen vrijkomen tijdens het rijden. Maar wat zijn de verschillen?

Hybride auto’s

Een hybride auto is een combinatie tussen een gewone en een elektrische auto. Een hybride auto heeft zowel een normale verbrandingsmotor als een accumotor. Bij hybride auto’s heb je daarom wel uitstoot van co2. Verder heeft een hybride auto geen oplaadmogelijkheden doormiddel van een stekker. De accumotor wordt opgeladen door de energie die opstaat tijdens het rijden. Wanneer een hybride accumotor geen vermogen meer heeft dan schakelt deze automatisch over op de benzinemeter. Vaak moet je in een hybride auto nog altijd schakelen. Veel rijscholen zoals driving school heerlen kiezen dan eerder voor zo’n auto dan een elektrische die vaak automatisch is.

Elektrische auto’s

Elektrische auto’s hebben in tegenstelling tot hybride auto’s geen enkele C02 uitstoot. Dit komt omdat elektrische auto’s enkel op accumotors rijden. Doordat er geen verbranding ontstaat in de motor betekent dit ook dat de auto minder onderhoud nodig heeft. De accu van een elektrische motor wordt door middel van een stekker opgeladen via een laadpaal. Wanneer de accu van de motor leeg dreigt te raken dan moet deze altijd door middel van de laadpaal opgeladen worden. Een elektrische auto kan dan niet op een andere motor verder rijden.