Verschillen tussen kok en chef kok

Inhoudsopgave

Een kok is de persoon die het voedsel in een restaurant of andere eetgelegenheid bereidt. De werkzaamheden van een kok variëren sterk per eetgelegenheid. Bovendien, zijn deze in grote mate afhankelijk van de omvang van een organisatie. Koks zijn over het algemeen verantwoordelijk voor het bereiden van voedsel voor de gasten en het organiseren van middelen. Kortom, zij zorgen ervoor dat het voedsel naar wensen wordt bereidt en zorgen dat alles binnen de tijd wordt uitgevoerd. Over het algemeen zijn koks dus werkzaam in de keuken binnen de horeca. Soms kan het echter zijn dat een kok werkzaam is binnen een andere omgeving. Voorbeelden hiervan zijn bejaardenhuizen, bedrijven of ziekenhuizen. Om kok te worden dien je een opleiding te doorlopen en na het voltooien hiervan mag je jezelf kok noemen. Wil je meer doen of meer verantwoordelijkheden? Dan kun je ervoor kiezen om een chef kok te worden.

Wat is een chef kok?

Een chef kok is ook in leiding van een keuken. Op dat gebied verschillen een chef kok en kok dus niet zo veel. Waar zij wel in verschillen is het soort eetgelegenheden. Zo is een chef kok in veel gevallen actief binnen een duurder en chiquer restaurant dan een standaard kok. De chef kok heeft hierbij een strenge leidinggevende functie en moet ervoor zorgen dat alles in de keuken goed verloopt. Hierbij moet hij leiding geven aan mede koks en ervoor zorgen dat zij op de juiste wijze gerechten voorbereiden. Over het algemeen is een chef kok HBO opgeleid en heeft een opleiding op de hotelschool of horeca academie gevolgd.

 

 

 Gebruik maken van een chef aan huis tijdens corona

Helaas kan je op dit moment nog niet genieten van een lekker diner in je favoriete restaurantje. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met corona en de daaromheen liggende maatregelen. Horecagelegenheden zijn hierdoor al maanden gesloten en zullen dat dan ook de komende tijd blijven. Gelukkig bestaat er zoiets als een chef aan huis, waarbij een chef kok zijn diensten aanbiedt en bij jouw thuis komt koken. Onder andere in grotere steden is dit een bekend fenomeen en wordt dit steeds meer toegepast. Zo is een chef aan huis Amsterdam en omgeving een populaire dienst geworden , waar veel gebruik van wordt gemaakt. Ook chef koks aan huis in Utrecht, Rotterdam en Maastricht zijn steeds populairder geworden, en de verwachting is dat dit nog wel een tijdje zo zal blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *