Verschillen tussen een Nederlandse en buitenlandse taxi

In Nederlandse zijn er ongeveer 35.000 taxi’s. Hoewel dit veel lijkt is dit in vergelijking met andere landen heel weinig. Maar wat is nu het verschil tussen een taxi Den Haag en een taxi in New York? Dit beschrijven we verder in deze blog.

Vormgeving van de taxi

Een taxi in Den Haag (Nederland) is totaal niet opvallend, er is geen kenmerkend type taxi zoals in New York.  Zo herken je in New York de taxi’s door de opvallende gele kleur. Dit is al jarenlang zo sinds 1912, echter verdwijnen deze iconische taxi’s steeds meer uit het straatbeeld door de opkomst van Ubers. In Engeland hetzelfde verhaal, je herkent de Hackney natuurlijk onmiddellijk. De kleur is dan ook het meest kenmerkende onderdeel van een taxi, en een van grootste verschillen tussen de taxi’s in Nederland en het buitenland.

Soorten taxi

Natuurlijk heb je ook limousines of busjes, maar veel gekker gaat het niet worden. In andere delen van de wereld is dat wel anders. Zo heb je in Bangkok naast gewone taxi’s bijvoorbeeld de tuktuk. Je hebt natuurlijk ook verschillende type taxi’s. In Nederland en veel andere westerse landen zijn het met name gewoon auto’s. Ook in Nederland heb je overigens andere soort taxi’s. Denk hierbij aan de boot taxi’s Den Haag.

De grootte van de taxi

Je zou denken dat de grootte van de taxi niet zoveel verschilt, maar dit is wel degelijk het geval. Dat heeft vooral te maken met de verschillen in lengte. In westerse landen zijn mensen een stuk groter dan in bijvoorbeeld Azië. Om die reden zijn taxi’s in Azië een stukje kleiner dan in bijvoorbeeld Nederland of de Verenigde Staten.

Taxi’s en het milieu

Rekening houden met het milieu wordt natuurlijk alsmaar belangrijker en zeker ook in het verkeer. Ook taxi’s hebben hiermee te maken. In Europa heb je bijvoorbeeld steeds meer elektrische taxi’s, net als in Japan. In minder rijke gebieden is dit uiteraard niet het geval, omdat daar simpelweg het geld niet voor is

De service & veiligheid

De service en veiligheid is ook overal anders. In westerse landen krijg je meer service en is de veiligheid beter dan in Afrika of Azië. Dit heeft te maken met de kans op berovingen, maar ook met het verkeer. In Azië is de kans op een ongeluk groter dan in een taxi Den Haag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *