Verschillen tussen nieuwe, gereviseerde en tweedehands auto onderdelen

Inhoudsopgave

Wil je een auto onderdeel vervangen of je auto tunen, dan kan je ervoor kiezen tweedehands BMW onderdelen of een nieuw onderdeel aan te schaffen. Tweedehands scheelt je geld, maar het gaat dan niet om een geheel nieuw onderdeel. In het segment tweedehands zijn er verschillende soorten kwaliteit aan te duiden, waar we je zo meer over gaan vertellen.

Tweedehands

Iets is tweedehands als het een of meerdere vorige eigenaren heeft gehad en daarna aan jou word doorverkocht. Bij een tweedehands artikel is er geen sprake van garantie en het is maar de vraag hoe lang het goed blijft functioneren in je auto.

Herfabricage

Herfabricage is het herbouwen van een product tot specificaties van het oorspronkelijk gefabriceerde product met behulp van een combinatie van hergebruikte, gerepareerde en nieuwe onderdelen. Het vereist de reparatie of vervanging van versleten of verouderde componenten en modules.

Een herfabriceerd onderdeel moet voldoen aan dezelfde verwachtingen van de klant als bij een hagelnieuw onderdeel. Dit gaat nog een stapje verder dan revisie, waar we het nu over gaan hebben.

Refurbished (revisie)

Refurbished is de distributie van producten, meestal elektronica en elektrische apparaten, die eerder om verschillende redenen naar een fabrikant of verkoper zijn teruggestuurd.

Gereviseerde producten worden normaliter getest op functionaliteit en gebreken voordat ze worden verkocht. Indien nodig worden er ook reparaties uitgevoerd om het artikel weer goed te laten functioneren.

Het belangrijkste verschil tussen “refurbished” en “tweedehands” producten is dat refurbished producten zijn getest en gecontroleerd op goede werking, en dus vrij zijn van gebreken, terwijl “tweedehands” onderdelen al dan niet gebreken kunnen vertonen.

Gereviseerde producten kunnen ongebruikte door klanten geretourneerde artikelen zijn die in wezen “nieuw” zijn, of het kunnen defecte producten zijn die onder garantie zijn geretourneerd en door de fabrikant opnieuw zijn verkocht nadat de defecten zijn hersteld en een goede werking is gewaarborgd.

Herfabricage is een grondiger en duurder proces omdat het strenger is en naar een hogere norm toe werkt dan opknappen.

Voor- en nadelen van nieuw en de verschillende soorten tweedehands auto onderdelen

Type Nieuw Tweedehands Herfabricage Revisie
Kosten Hoogst Laagst 30% lager 50% lager
Levensduur Hoogst Laagst 10 tot 20% minder 30% minder

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *