Verschillen tussen recreatie en vrije tijd

Inhoudsopgave

Wat doet je in jouw vrije tijd? Dat is een vraag die vaak in gesprekken wordt gesteld.

De mens ontplooit in zijn dagelijks leven vele activiteiten, zoals werken, slapen, baden, rusten, slapen, eten enz., en vrije tijd wordt beschouwd als een periode van rust wanneer iemand niet werkt. Er is nog een ander woord, recreatie, dat verwijst naar activiteiten vol plezier waaraan mensen zich overgeven als ze vrij zijn en eigenlijk op zoek zijn naar spanning en plezier. Aangezien de twee woorden bijna dezelfde betekenis hebben, wordt het voor sommige mensen soms moeilijk om het juiste woord te kiezen. In dit artikel wordt getracht de subtiele verschillen tussen vrije tijd en recreatie te ontdekken.

Vrije tijd

Vrije tijd is de vrije tijd die we toevallig tot onze beschikking hebben en de tijd die we neigen door te brengen in onze eigen karakteristieke stijl. Sommige mensen dommelen in tijdens hun vrije tijd, staan niet op uit bed om zich op te laden door volledig uit te rusten. Dan zijn er mensen die in hun vrije tijd graag naar TV-programma’s kijken die zij door hun werk gemist hebben.

In de vrije tijd is er niets om onze geest bezig te houden, en wij zijn vrij om de tijd naar eigen goeddunken te gebruiken. Studenten, wanneer zij weg zijn van onderwijs en scholen en hogescholen in het weekend, hebben de neiging om niet na te denken over studies, maar alleen over leuke activiteiten of wat dan ook dat hen opwindt. Zelfs zakenmensen plannen hun weekends om zoveel mogelijk plezier en genot te beleven en zo de stress van zich af te schudden. Zo gaan ze bijvoorbeeld na de kroeg of met een groep vrienden paintballen

Recreatie

Activiteiten die bedoeld zijn om vreugde te brengen en plezier en opwinding met zich meebrengen, worden recreatieve activiteiten genoemd. Deze activiteiten vinden plaats in de vrije tijd en zijn meestal buiten de deur. Deelnemen aan sportactiviteiten, trainen in de sportschool, wandelen, klimmen, zeilen, vissen, ballonvaren, enz. zijn enkele recreatieve activiteiten die mensen ondernemen om verveling tegen te gaan en hun vrije tijd op te vullen met spanning en sensatie. Ook kun je hierbij denken aan paintballen of airsoft.

Ervaringen en activiteiten die een individu in zijn vrije tijd onderneemt om zich te amuseren en plezier te hebben, worden recreatie genoemd.

Wat is het dan het verschil tussen vrije tijd en recreatie?

– Vrije tijd is de vrije tijd of rusttijd in het dagelijks leven van een persoon wanneer hij niet bezig is met werk, studie, slaap enz.

– Recreatie is je overgeven aan spannende en opwindende activiteiten, om plezier te hebben in je vrije tijd

– Terwijl sommige mensen in hun vrije tijd gewoon rusten, slapen, TV kijken of videospelletjes spelen op de computer, zijn er velen die er graag op uit trekken voor recreatie en zich overgeven aan activiteiten zoals fietsen, wandelen, zeilen, surfen, zwemmen, vissen, enz. om wat plezier te hebben

Recreatie is het doen van activiteiten die je opladen en verfrissen in iemands vrije tijd, bijvoorbeeld het verblijven in je eigen recreatiewoning op een recreatiepark of een weekendje weg naar een hotelletje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *