Verschillen tussen soorten catering

Inhoudsopgave

Heb je moeite om te beslissen welk type catering je nodig hebt voor jouw feest of event? Zoek je hulp om jouw evenement van de grond te krijgen? The Eet-Team, cateringbedrijf uit Amsterdam legt uit wat de 4 verschillende soorten cateringdiensten zijn.

4 soorten catering

Een goede plek om te beginnen met het plannen van een evenement is het begrijpen van de verschillende soorten catering opties die voor je beschikbaar zijn.

Bedrijfscatering

Bedrijfscatering verwijst naar het verstrekken van eten en drinken aan zakelijke en bedrijfsfuncties. De functies kunnen variëren van onsite, kleine kantoorbijeenkomsten tot offsite, chique diners. De kosten van een bedrijfscatering evenement zal ook afhangen van de grootte en het niveau van de functie wordt gehost.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel sommige bedrijfsfeesten elegant zijn, bijna alle bedrijfsevenementen ontspannen zijn. Ze dienen als gelegenheid om collega’s samen te brengen, relaties te ontwikkelen, en te netwerken. Het is daarom belangrijk om een cateringbedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in het serveren van bedrijfsevenementen en kan zorgen voor een ontspannen sfeer. Het inhuren van een cateraar die gespecialiseerd is in andere functies, zoals bruiloften, kan verspillend blijken te zijn en zou uiteindelijk kunnen doorwerken in jouw uitgaven.

Soorten bedrijfscatering

– Ontbijt
– Lunches en Barbecues
– Conventies, Beurzen en Conferenties
– Vergaderingen
– Productlanceringen

Huwelijkscatering

Een bruiloft is een van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van een koppel. In tegenstelling tot bedrijfscatering, is huwelijkscatering geen vrijblijvende aangelegenheid. Het vereist een aanzienlijke aandacht voor detail en timing, evenals duidelijke communicatie met alle leden van de bruiloft crew, inclusief de DJ, bruid en bruidegom, leveranciers en fotografen. Een doorgewinterde trouwcateraar kent de trouwbranche door en door en is in staat om diensten op tijd en binnen het budget te leveren, ongeacht het type bruiloft dat gepland is.

Bruiloft catering is veel meer dan het koken en serveren van eten. Een full-service huwelijkscateraar is verantwoordelijk voor een deel van het decor, de tafelschikking en de presentatie van het eten. Ze houden ook rekening met thema’s en fantasieën en komen tegemoet aan voedselallergieën en dieetbeperkingen. Nog belangrijker is dat ze de huur van linnengoed en serviesgoed coördineren, evenals het personeel. Een eersteklas huwelijkscateraar neemt de logistieke planning op zich zodat het bruidspaar en hun gasten kunnen genieten van een stressvrije dag.

Soorten bruiloft catering

– Een kant-en-klaar sit-down diner
– Diner in familie stijl
– Buffet stijl
– Voedsel staties
– Cocktail recepties

Catering voor sociale evenementen

Sociale evenementen zijn meer intieme aangelegenheden en vereisen meer aandacht voor detail van de cateraar. Deze categorie omvat speciale evenementen zoals verjaardagsfeestjes, pensioneringsfeesten, grote openingen, housewarming-feestjes en bruids- en babyshowers.

Voorgerechten, decor, barmannen, en servers zijn enkele van wat kan worden opgenomen in sociale gebeurtenis catering pakketten. Door hun kleinschaligheid verschillen de cateringmenu’s voor sociale evenementen van partij tot partij. Dat komt omdat rekening moet worden gehouden met de dieetwensen, allergenen, voorkeuren en culturele overtuigingen van de klanten om het evenement te doen slagen.

Soorten catering voor sociale evenementen

– Stationaire schotels
– Hors D’oeuvres
– Kleine schotels en stations
– Drie-gangen diner
– Buffet
– BBQ buiten

Catering voor (grote) evenementen

Deze categorie omvat grote sportevenementen, seizoensgebonden wedstrijden en live concerten. Typisch wordt catering aangeboden bij al deze evenementen. Planning voor deze evenementen vereist vaardigheid om er zeker van te zijn dat je de juiste menu keuzes heeft voor jouw publiek. De bedoeling is niet om een grote verscheidenheid aan items te serveren, maar eerder om zich te concentreren op de meest populaire voedselkeuzes en de snelheid van de service.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *