Verschillen tussen blond bier en donker bier

Inhoudsopgave

 

Wellicht is dit voor de meeste mensen al bekend, maar voor sommigen is dit wellicht nog iets minder bekend. Er zit namelijk een verschil tussen blond bier en donker bier. Bovendien heeft dit niet Alleen maar te maken met de bestanddelen die In de soorten bier zit. Vaak is blond bier daarentegen ook een stuk lichter van smaak. Daarentegen is donker bier juist weer sterker van smaak, daarbij ook nog eens een heel stuk bitterder.  Het is bovendien ook mogelijk om drank te bestellen en laten bezorgen. Dit is een nieuw initiatief die een paar bedrijven al gehanteerd hebben. Als men natuurlijk moet rijden is het wel zo verstandig om dan ervoor te kiezen om frisdrank te drinken in plaats van alcohol, mocht je namelijk alcohol hebben gedronken en je moet vervolgens rijden dan is het een stuk makkelijker om een ongeluk te maken. Dit komt omdat alcohol jouw reactievermogen aantast, waardoor het een stuk lastiger kan zijn om op tijd te reageren van de gevolgen op de weg.

Donker bier

Donker bier is voornamelijk bekend van de Engelse pubs waarbij vaak Guinness gedronken werd. Guinness is namelijk een goed voorbeeld van een donker bier. In donker bier heeft daarentegen wel altijd een iets zoetere smaak dan lichter bier. Over het algemeen wordt donker bier ook nog verschillende brouwerijen door verschillende landen gemaakt. Zo is donker bier over het algemeen dan ook te vinden In de zuidelijke regio’s van landen. Het is ook een feit dat bij donker bier over het algemeen had alcoholpercentage ook een stuk lager ligt dan bij het gebruikelijke bier. In Amerika wordt dit vaak namelijk ook wel een Brown ale genoemd. Mocht u een keer interesse hebben In het proeven van donker bier op een feestje dan s haat ook een mogelijkheid om drank te bestellen en laten bezorgen op uw thuisadres.

Blond bier

Naast donker bier bestaat er natuurlijk ook nog blond bier, blond bier daarentegen is een wat frissere soort bier waarbij vaak het meest gebruikt wordt als een goede dorstlesser. Door middel van een goede dorstlesser is het namelijk ook zo dat blond bier over het algemeen in iets wat groter alcohol percentage over beschikt. Het is namelijk zo dat blond bier over het algemeen een alcoholpercentage beschikt van rond de 8%. Dit is namelijk natuurlijk ook twee keer zo hoog als bijvoorbeeld in donker bier. De kleuren van een blond bier is daarentegen ook zeer licht en meer gelig, vergelijkbaar met de kleuren van de Rädler. Blond bier is vaak bovendien ook te bestellen en laat het bezorgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *