Verschillen tussen een zeecontainer en een bouwcontainer

Inhoudsopgave

Er zijn best veel soorten containers. De meeste hebben altijd te maken met de container waar het afval in gegooid wordt, maar er zijn dus nog veel meer containers. Zo heb je bijvoorbeeld nog tankcontainers, accommodatiecontainers, milieucontainers, wissellaadbakcontainers en reefer containers. Dat zijn er dus best veel. Waarschijnlijk zal je niet zo snel in aanraking komen met een wissellaadbakcontainer bijvoorbeeld, maar wel met bouwcontainers en misschien ook wel zeecontainers. Wil je weten wat de verschillen zijn tussen deze twee soorten containers? In deze blog staan de verschillen op een rijtje!

 

Wat is een zeecontainer?

Een zeecontainer wordt gebruik voor zowel kleine als grote goederen te transporteren over zee. Deze containers kunnen verschillende afmetingen hebben, het ligt er dus een beetje aan wat getransporteerd moet worden. Ook jij kan er een in zetten om jouw goederen te transporteren. Buiten de maten staat er ook op de container zelf met markeringen aangeven wat het gewicht is en wie de eigenaar van de container is. Omdat containers over zee gaan, is er een risico dat de containers kunnen schuiven of zelfs omvallen. Om dit te voorkomen worden twistlocks gebruikt waarmee de containers goed vast gezet worden. In het kort is een zeecontainer bedoeld voor goederen te transporteren.

Verschillen tussen een zeecontainer en een bouwcontainer

Wat is een bouwcontainer?

Een bouwcontainer kan door iedereen gehuurd worden voor bouw- en sloopafval in de gooien. Als je bijvoorbeeld aan het verbouwen bent aan je huis, kun je hier al het afval ingooien waar je van af wilt. Bij container huren Nieuwegein bijvoorbeeld krijg je zo’n containers in verschillende maten. Het hangt er dus een beetje vanaf hoeveel je gaat verbouwen. Stel je gaat alleen de keuken verbouwen, dan kun je een van 3 m³ pakken bijvoorbeeld, maar ga je het hele huis verbouwen dan kun je het beste bij container huren Nieuwegein een van 9 m³ pakken. Een bouwcontainer is dus echt geschikt voor het lozen van bouw afval zoals stenen, beton en meer soort gelijke materialen.

 

Verschillen tussen een zeecontainer en een bouwcontainer

Dit zijn de verschillen tussen een zeecontainer en een bouwcontainer:

  • Een bouwcontainer is voor materialen weg te gooien, een zeecontainer niet.
  • Een zeecontainer is bedoeld voor goederen te transporteren naar een andere bestemming, een bouwcontainer wordt alleen gebruikt voor materialen weg te brengen en uit eindelijk weg te gooien.
  • Een zeecontainer wordt vervoerd over het water, een bouwcontainer is bedoeld om op het land te blijven.
  • Een zeecontainer is aan alle kanten gesloten en kan open worden gemaakt een de voorkant, een bouwcontainer is open van boven en is dus ten alle tijden geopend.