Verschillen tussen het reinigen van een gevel en een dak

gevelreiniging Zuid Limburg

Inhoudsopgave

Het reinigen van je gevel en je dak is iets dat eens in de zoveel tijd moet gebeuren. Er zitten echter een aantal grote verschillen tussen deze werkzaamheden en het is belangrijk dat ze niet door elkaar gehaald worden. Of je nou op zoek bent naar reiniging van je dak of gevelreiniging Zuid Limburg, in deze blog bespreken we alles over de verschillen tussen het reinigen van een dak en het reinigen van een gevel.

Gevel reinigen

Gevelreiniging is het proces dat gaat over het vrijmaken van de buitenkant van een gebouw. Denk hierbij aan het weghalen van stof, roet en andere soorten vuil. Deze soorten vuil zorgen voor een mindere esthetiek van het gebouw en maken het gebouw absoluut niet mooier. Om deze reden moet je eens in de zoveel tijd je gevel laten reinigen om je huis er zo goed mogelijk uit te laten zien. Deze werkzaamheden zijn al helemaal belangrijk voor personen die graag hun huis willen verkopen. Als een huis er mooi uitziet is de kans groter dat er een hoge prijs voor geboden wordt en hier is gevelreiniging belangrijk voor. Het lijkt er misschien op dat je gevel niet zo vies is, maar het verschil tussen een gereinigde en een niet-gereinigde gevel is meestal erg groot. Onderschat deze voordelen zeker niet en hou je gevel schoon.

Dak reinigen

Ook het reinigen van je dak is erg belangrijk. Niet alleen om esthetische redenen, maar ook voor de staat van het gebouw. Uiteraard helpt het erg goed voor de uitstraling van het gebouw om een schoon dak te hebben. Een van de buitenkant smerig gebouw ziet er natuurlijk niet goed uit, maar een gebouw met schone gevels maar een vies dak ziet er al helemaal raar uit. Zorg dus dat je, ideaal gezien, alle onderdelen van je huis goed schoonhoudt.

gevelreiniging Zuid Limburg

De voornaamste reden van het reinigen van je dak is de veiligheid. Het dak van het gebouw is natuurlijk de voornaamste beschermlaag tussen jou, je inboedel en de buitenwereld. Mocht er dus schade aan je dak ontstaan, heb je een groot probleem. Je wil immers voorkomen dat er een lek ontstaat of er vuil naar binnen kan komen door het dak heen. Het is dus van belang dat mos, algen en ander vuil van het dak verwijdert worden, voor de esthetiek van het gebouw én voor je veiligheid. Ben je dus op zoek naar een huis kopen of huren, hou dan ook absoluut rekening met de staat van het dak!

Manieren van reinigen

Om je dak en gevel schoon te houden zijn er verschillende manieren om ze te reinigen. Voor het reinigen van de gevel wordt vaak een hogedrukspuit gebruikt. Deze spuit werkt goed, maar is wel een hardhandige manier. Er wordt immers water met veel kracht tegen de gevel aan gespoten en dit kan eventuele schade opleveren. Om deze reden wordt er soms ook gebruik gemaakt van het zogenaamde chemische reinigen. Hierbij wordt er een speciaal chemisch middel op de gevel aangebracht, dat later met water weggespoeld wordt. Hiervoor wordt een minder krachtige waterstraal gebruikt, waardoor het weinig schade op kan leveren. Het is echter verstandig om dit te laten doen door een specialistisch bedrijf en niet zomaar aan de slag te gaan met chemische stoffen wanneer je op zoek bent naar gevelreiniging Zuid Limburg.

Ook het reinigen van het dak is een delicaat proces dat met veel aandacht en zorg uitgevoerd moet worden. Aan het dak wil je natuurlijk al helemaal geen schade en ook hier moet dan ook de afweging gemaakt worden tussen reinigen met een hogedrukspuit, of een chemische reiniging. Als je bezig bent met het isoleren van je woning, bekijk dan altijd het verschil tussen gevelisolatie en spouwmuurisolatie.

 

Heb je genoten van deze blog? Bekijk dan ook zeker onze bijpassende blog over het verschil tussen een huis kopen en huren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *