Verschillen tussen hoge hakken en pumps

Veel vrouwen kunnen niet zonder een mooi paar hoge hakken en een set stijlvolle pumps die vrijwel met elke outfit te combineren zijn, maar wat is nu het verschil tussen hoge hakken en pumps? En wat voor hoge hakken en pumps zijn er verkrijgbaar? Hieronder de verschillen tussen hoge hakken en pumps op een rijtje.

Zowel hoge hakken als pumps gelden als damesschoenen als een stijl artikel onder een (zomerse) outfit. Naast dat je de outfit vrouwelijk maakt, maak je de outfit ook een stuk stoerder met een speelse hak of pump eronder.

Het verschil tussen hoge hakken en pumps is dat hoge hakken een hoge spitse hiel hebben die de hiel een stuk hoger dan de tenen brengt. Meestal zijn deze dus vrij hoog te noemen. Door de hoge hak lijkt het automatisch alsof de drager ervan langere en slankere benen heeft. Een pump is meer een gesloten teenschoen met een gesloten hak en vaak bevat een pump ook weinig poespas in een effen kleur. Doordat vrouwen het vroeger fijn vonden om op hoge hakken te lopen, maar het lopen op een gegeven moment pijn ging doen, is de pump in het leven geroepen. Hierop kun je over het algemeen een stuk langer lopen zonder pijn in je voeten of knieën te krijgen.

Een hoge hak daarentegen is in vrijwel elke soort, patroon en maat verkrijgbaar. Je kan het zo gek niet bedenken qua kleur of motief of er is wel een hoge hak van gemaakt. Daarom worden veel hoge hakken gedragen in de zomer onder een jurk of rok. Pumps worden vaak als wat zakelijker gezien en veelal gedragen onder een lange, skinny jeans of langere rok. Wil je een zakelijke outfit dus vrouwelijker maken, dan kun je deze outfit combineren met een pump. Ben je meer van de casual look of de vrouwelijke, speelse look, dan past de hoge hak daar goed onder om de blits te maken en jouw nieuwe hoge hakken te showen op het terras.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *