Verschillen tussen natuurtextiel en synthetische garens

Inhoudsopgave

Natuur textiel

Textiel is een woord wat vaak op het etiket van je kleiding staat maar wat betekent het nou eigenlijk? Textiel betekent letterlijk ‘al wat geweven is’. Textiel is een materiaal wat uit filamenten of vezels bestaat. Geweven textielsoorten worden het meest gebruikt. Textiel heeft vaak een mooie en een beduidend minder mooie kant. Als je bijvoorbeeld een trui die van textiel gemaakt is binnenstebuiten vouwt, dan zie je gelijk dat dit er niet netjes uit ziet. Natuurtextiel is als het ware kleiding dat is gemaakt uit natuurlijke materialen van dierlijke of plantaardige oorsprong. Je moet hierbij denken aan wol wat uiteraard van een dier afkomt.

 

Synthetische garens

Synthetische garens bestaan eigenlijk niet in de natuur. Ze zijn zowaar producten die mensen creëren. Denk hierbij aan nylon, rayon, perlon en noem maar op! Je hebt hieronder ook weer onderverdelingen die vallen onder half-synthetische vezels en echte synthetische vezels. De komst van synthetische vezels heeft grote veranderingen voor de mensheid teweeggebracht, niet alleen een uitbreiding van het assortiment stoffen. Kleding werd goedkoper, maar verloor een deel van zijn doel. Ongetwijfeld werden in het verleden mensen begraven in hun trouwjurken. Een versleten wollen jas werd gesneden voor de zoon. Kleren worden gerepareerd, sokken worden gevuld. We schrikken misschien als we de kleerkast van onze oma of overgrootmoeder naast die van de gemiddelde Belgische vrouw zetten. We hebben ons gevoel voor maat gedeeltelijk verloren, maar ook voor innerlijke kwaliteit. Voor de kwaliteit van de stof hebben we niet meer het gevoel van vingers.

 

Textiel laten bedrukken

Wist je dat je textiel ook kan laten bedrukken? Dit kan voor persoonlijke doeleinde zijn of voor zakelijke contacten. Als je textiel laat bedrukken dan kunnen jouw werknemers bijvoorbeeld het bedrijf promoten in hun vrije tijd als ze het desbetreffende textiel shirt aan hebben. Je kan natuurlijk ook goedkoop textiel laten bedrukken bij diverse bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan Totaal Textiel! Zij voorzien uw werkkleding van jouw bedrijfslogo en/of tekst. Denk aan alle toffe designs die je op jouw T-shirts kan creëren. Het makkelijke is ook dat je gewoon op de websites van dit soort bedrijven kan zien wat de kosten ongeveer zijn. Gemakkelijker kan bijna niet. Ook kan je voor een weekendje weg bijvoorbeeld T-shirts laten bedrukken voor herinneringen die je nooit gaat vergeten. Zorg er dan vooral wel voor dat het T-shirts goed comfortabel zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *