Verschillen tussen traditionele tv en streamingdiensten

Inhoudsopgave

De afgelopen jaren is er een sterke toename van streamingdiensten. Deze vormen nu een steeds grotere bedreiging voor traditionele providers, omdat streamingplatforms nu ook live evenementen kunnen uitzenden. Maar wat zijn nu de belangrijkste verschillen en voordelen van de twee verschillende soorten aanbieders? Je vindt ze hier!

Beschikbaarheid van inhoud

Traditionele tv-providers bieden vaak een breed aanbod aan televisiekanalen, waaronder zenders, premiumkanalen en speciale pakketten voor sport of films. Streamingdiensten bieden daarentegen on demand toegang tot een online bibliotheek met films en series. Ook bieden zij vaak live kanalen, zo kan je bijvoorbeeld Ajax live kijken bij Canal+

Uitzendmethode

De manier waarop de content wordt verspreid is een groot verschil tussen de traditionele providers en de streamingdiensten. Traditionele tv-aanbieders gebruiken kabel-, satelliet- of IPTV-technologie om de televisiekanalen naar jouw tv te verzenden. Hier is een speciale decoder of een settopbox voor nodig. Ondanks dat veel mensen zo’n settopbox naast hun tv hebben staan, kan een streamingdienst televisiekanalen leveren via internet. Je hebt als gebruiker dus alleen een internetverbinding nodig om je favoriete series en films te kunnen kijken op al je apparaten. Dit betekent dat je ook in de rest van de EU en soms zelfs over de hele wereld toegang hebt tot je favoriete series via de app van je streamingdienst.

Flexibiliteit en personalisatie

Traditionele providers zijn niet heel flexibel. Live-uitzendingen gaan volgens een strak schema. De enige manier om films of series te kijken wanneer jij wilt, zou je het van tevoren moeten opnemen. Streamingdiensten staan juist bekend om hun flexibiliteit. Je kan kiezen wat je wanneer kijkt en zelfs een kijklijst aanmaken met alle films en series die je in de toekomst nog zou willen zien. Door verschillende profielen aan te maken binnen één account kan elke gebruiker gepersonaliseerde aanbevelingen krijgen die aansluiten op hun voorkeuren.

Kostenstructuur

Traditionele providers hebben vaak vaste pakketten met vaste kanalen en diensten waar klanten uit kunnen kiezen, met extra kosten voor speciale film- of sportkanalen. Hier betaal je een vast maandelijks bedrag voor. Ditzelfde geldt voor streamingdiensten. Hier zijn vaak 3 of 4 pakketten samengesteld op het aantal gebruikers en de hoeveelheid reclame. Je krijgt bij een streamingplatform wel toegang tot alle films en series. Er zijn een paar platformen die ook pay-per-view opties hebben, waarbij je alleen betaalt voor de films of series die je wilt kijken.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *