Verschillen tussen West-Texas olie en Brent olie

Er zijn verschillende soorten olie op aarde en voor de meeste mensen zijn deze eigenlijk hetzelfde. Toch zit er wel degelijk verschil in brentolie en olie van west-texas. Ten eerste worden ze op verschillende locaties gewonnen, dit is tevens het grootste verschil.

Laten we beginnen met brentolie. Deze olie heeft zijn naam gekregen omdat het gewonnen wordt in een veld in de Britse Noordzee. Dit veld heet het Brent-veld. Brent werd door zijn populariteit eigenlijk het referentiepunt voor de olie prijs in het algemeen. De Engelse Noordzee staat zelfs bekend om haar olievelden. Andere bekende velden in dit gebied zijn bijvoorbeeld Forties en Oseberg. Brentolie wordt nadat het in een grote tanker is geleden over de hele wereld verspreid.

West-Texas olie wordt ergens anders gewonnen. Het grote verschil met brentolie, op de locatie na, is dat het in een groter gebied wordt gewonnen. Het gebied waar het om gaat is het oostelijk deel van de stad New Mexico. Hier liggen een aantal belangrijke olievelden. De olie die er wordt gewonnen wordt met behulp van verschillende pijpleidingen getransporteerd. Bijna heel Noord-Amerika maakt dankbaar gebruik van de West-Texas olie. Beide bepalen voor een groot deel de prijs van olie

Je vraagt je misschien af of er voor de rest nog verschil is tussen de twee, en het antwoord daarop is ja. Er zit ook verschil in de kwaliteit. Het is niet zo dat de een perse beter is dan de ander. Het is voor olie erg belangrijk om niet teveel zwavel te bevatten. Beide voldoen aan deze eis. Ook zijn de allebei licht en ruw. Het grootste verschil tussen de twee is ten eerste de locatie waar het gewonnen wordt en ten tweede de markt die zij leveren.

 

olie prijs