Verschillen tussen zwembroek en board shorts

Inhoudsopgave

Zijn boardshorts hetzelfde als zwembroeken? Dit is het vraag die je misschien zult afvragen wanneer je probeert te beslissen welke strandkleding het beste zal werken voor je zomerplannen. Het korte antwoord is nee – boardshorts en zwembroeken zijn niet hetzelfde. Ze worden echter wel allebei geassocieerd met wateractiviteiten.

Hoe zijn boardshorts anders dan zwembroeken?

Het belangrijkste verschil tussen boardshorts en zwembroeken is dat boardshorts langer zijn (tot aan de knie of lager, afhankelijk van stijl en voorkeur) en zwembroeken korter zijn (tot boven de knie). Zwembroeken zijn vaak speciaal ontworpen voor gebruik in het water en hebben een extra inzetstuk van netstof om mannen extra steun te geven. Het gaas is van ademende stof, wat ook voor extra luchtcirculatie kan zorgen en je koeler houdt op warme en benauwde dagen. Zwembroeken kunnen kort of lang zijn, en veel ontwerpen hebben nu zakken om ook sleutels te kunnen dragen. Board shorts, aan de andere kant, zijn niet alleen voor surfers en strandgangers – en ze worden niet alleen door mannen gebruikt, hoewel de meeste vrouwen die board shorts dragen er een zwembroek onder dragen. Naast hun populariteit onder skateboarders, zijn board shorts gebruikelijk geworden als onderdeel van de uniformen voor Mixed Martial Arts wedstrijden.

Board shorts zijn ontworpen met een strakkere en duurzamere tailleband die aan de voorkant open gaat, beveiligd door een klittenband gulp. De tailleband kan met een koordje worden aangepast. Dit bevestigingssysteem is ontworpen om te voorkomen dat je boardshort afzakt wanneer je bezig bent met een intense activiteit zoals surfen.

Het originele ontwerp van de boardshort bevatte een klein zakje met klittenband dat ventileerde met een klein gaatje om kleine voorwerpen, zoals huissleutels of surfwax, veilig op te bergen terwijl de drager actief was in het water. In tegenstelling tot de traditionele zwembroek heeft de boardshort geen voering. De extra lengte is ontworpen om de benen van surfers te beschermen tegen de wax op hun boards. Board shorts zijn ook extreem baggy en minder beperkend dan andere zwemkleding opties.

Wat zijn boardshorts?

Board shorts kunnen zowel als zwem- als vrijetijdskleding gebruikt worden. Ze zijn ongeveer knie-lengte en gemaakt van een sneldrogend materiaal, zoals sterk, glad polyester of nylon. Board shorts zijn ook wel aangeduid als surf trunks en jams, en ze zijn een populaire keuze onder surfers als gevolg van hun duurzaamheid en langere lengte.

Board shorts zijn ook populair als vrijetijdskleding. Ze werden een deel van de skater punk mode trend en zijn gebruikt als mannen atletische shorts voor beach volleybal spelers.

Wat wordt er meestal gedragen onder boardshorts?

Zoals hierboven vermeld, zullen veel vrouwen ervoor kiezen om een bikinibroekje onder hun boardshorts te dragen. Sommige mannen zullen vaak gaan zonder iets onder de board shorts, maar als ze op zoek zijn naar een beetje extra steun, kunnen ze dragen compressie shorts of een andere waterdichte, ondersteunende kledingstuk, zoals een normale zwembroek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *