Verschillen tussen solar tuinverlichting en traditionele tuinverlichting

Inhoudsopgave

Als je van tuinieren houdt, dan zul je er het meeste uit kunnen halen, of het nu een kleine tuin of een grote tuin is. Met familie en vrienden in de tuin zitten en wat quality time met hen doorbrengen is wat iedereen graag doet.

Niet alleen overdag maar zelfs ’s nachts genieten van je tuin? Wie wil dat nou niet? Met tuinverlichting kan je een uniek patroon creëren van lampjes die in je tuin staan. Nu is de belangrijkste afweging of je kiest voor tuinverlichting op zonne-energie of traditionele tuinverlichting (besnoerd). Beide typen zijn goed in het verlichten van een gebied, maar er zijn enkele punten waardoor ze van elkaar verschillen.

Wij leggen je hier graag meer over uit, de keuze is natuurlijk aan jou wat je voorkeur geniet.

Traditionele tuinverlichting of solar tuinverlichting?

Kosten: traditionele tuinverlichting is duurder dan de tuinverlichting op zonne-energie. Tuinverlichting op zonne-energie is draadloos en daarom gemakkelijker overal te installeren, maar in het geval van traditionele tuinverlichting is het anders. Ze moeten worden aangesloten op een draad om het te laten werken en als de tuin over een groter gebied wordt verspreid, worden de kosten van bedrading veel duurder vanwege de verlenging van het leggen van de elektrische draden.

Flexibiliteit: Solar tuinverlichting is in dit geval erg handig. Je kunt de lampen overal in de tuin verplaatsen en elke plek verlichten maar met traditionele tuinverlichting is dat lastig. Als deze lampen eenmaal zijn geïnstalleerd, is het moeilijk te verplaatsen vanwege de interne bedrading.

Onderhoud: zonne-lampen zijn veel gemakkelijker te onderhouden dan traditionele lampen. Veeg het regelmatig een keer af en ze zijn klaar voor een lange periode.

Veiligheid: aangezien traditionele tuinverlichting is aangesloten op het lichtnet, leidt dit tot een hogere risicofactor. Het gevaar van schokken is er altijd, maar in de tuinverlichting op zonne-energie zijn ze vrij van elke bedreiging. Ze zijn niet verbonden met een elektrische draad, dus je kunt er niet een schok van ondervinden.

Milieuvriendelijk: we weten allemaal dat tuinverlichting op zonne-energie werkt op zonne-energie, daarom zijn ze volledig afhankelijk van een hernieuwbare energiebron die geen enkele vervuiling uitstraalt, maar traditionele zonne-energiebronnen die op elektriciteit werken, produceren schadelijke gassen die gevaarlijk zijn voor de natuur. . Het is dus beter om de voorkeur te geven aan lampen op zonne-energie dan de conventionele lampen, die ook bijdragen aan uw elektriciteitsrekening.

Tuinverlichting op basis van zonne-energie is door de jaren heen efficiënter gaan werken. Tegenwoordig zul je verschillende stijlen en maten van solarlampen die geschikt zijn voor verschillende doeleinden en ook zijn klanten een breed scala aan opties bieden. Het zal helpen bij het creëren van een landschapstuin zonder zelfs uw maandelijkse elektriciteitsrekening te beïnvloeden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *