Verschillen tussen design thinking en agile

Inhoudsopgave

Als je een softwarebedrijf hebt of in de IT zit dan zijn de begrippen design tinking en agile je niet vreemd. Misschien vraag je je af of design thinking en agile niet twee dezelfde dingen zijn. Het antwoord is nee. Beide begrippen zijn afhankelijk van reactie op feedback, maar er is wel verschil tussen de twee begrippen. Beide begrippen gaan wel over een oplossingsmethodiek voor een probleem. Hiermee kan het probleem fundamenteel worden aangepakt. Wat zijn dan daadwerkelijk de verschillen tussen design thinking en agile?

 

Design thinking

Als we het hebben over design thinking dan is dit een proces waarbij de gebruiker en zijn behoefte centraal staat. Design thinking draait altijd om het begrijpen van mensen of beter gezegd het begrijpen van je doelgroep. Je kijkt namelijk altijd naar de doelgroep waarvoor het product of de dienst wordt ontwikkeld. Het centraal stellen van de gebruiker klinkt vrij logisch, maar in de praktijk gebeurt dit toch vaak nog niet helemaal zoals het moet. De designer is geneigd om te denken in zijn of haar eigen gedachtegang. Toch is dit vaak niet hoe de doelgroep het ziet en daarom kan design thinking een oplossing bieden. Je vraagt feedback aan de doelgroep na ieder proces in de ontwerpfase. Dit is een benadering voor het vinden van een probleem.

 

Agile

Als we het hebben over agile dan gaat het veel meer over een softwarebedrijf voor de ontwikkeling van software. Deze software helpt andere bedrijven in te spelen op veranderingen. Het is een interactieve methode voor softwareontwikkeling die is ontworpen om snel dingen te kunnen aanpassen en feedback te kunnen vragen. Tijdens een proces van het ontwerpen van software staat op die manier de gebruiker centraal en kan deze de feedback geven. Dit is een benadering voor het oplossen van een probleem.

 

Verschillen

Zoals hierboven beschreven is het eerste verschil dus dat design thinking meer is voor het vinden van een probleem en agile meer is voor het oplossen van een probleem. Vaak wordt de design thinking ook bij meerdere branches ingezet, terwijl je agile vooral heel veel ziet terugkomen bij een softwarebedrijf dat een software aan het ontwikkelen is. Ze werken daarom voor zulke bedrijven vaak beter samen, doordat ze elkaar kunnen aanvullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *