Verschillen tussen methodes voor inbraakpreventie bij auto’s

Inhoudsopgave

Een inbraak in je auto wil natuurlijk iedereen zien te voorkomen. Het is namelijk erg vervelend als je na een dagje winkelen terugkomt bij je geparkeerde auto en ziet dat het slot geforceerd is en er kostbaarheden zijn gestolen. Of wellicht nog erger, dat de auto er niet eens meer staat en gestolen is.

Maar wat kan je zelf doen om de kans te verkleinen dat er in je auto ingebroken wordt? In dit artikel gaan we je daar wat tips voor geven.

Autoraamfolie

Het blinderen van je auto met autoraamfolie zorgt ervoor dat er niet naar binnen gekeken kan worden. Een potentiële dief kan dus niet zien wat er binnen in de auto ligt, of moet daar in ieder geval een stuk meer moeite voor doen. Dat verlaagt de kans dat er ingebroken wordt.

Haal spullen weg

Het is altijd aan te raden kostbare spullen, zoals telefoons, dure zonnebrillen, een portemonnee, e.d. niet in het zicht te leggen en bij voorkeur mee te nemen als je de auto verlaat. Er valt dan minder te stelen. Sommige automobilisten leggen ook een papiertje neer of plakken een sticker op dat ze op aanraden van de politie geen spullen van waarde achterlaten in de auto. Een dief zou dat als signaal kunnen zien om een andere auto te zoeken.

Installeer een dashcam

Niet alleen is een dashcam (dashboard camera) leuk voor het registeren van autotripjes, je kunt het ook gebruiken om je auto te beveiligen. Meer geavanceerde dashcam modellen zijn zo in te stellen dat ze filmen als er iemand aan de auto zit of stoot. Als de auto geparkeerd staat en iemand probeert daarin in te breken, zal de camera dat filmen. Die beelden kan je afhankelijk van het model dashcam online of via een geheugenkaartje inzien.

Gebruik een autoalarm

Deze tip lijkt ons redelijk logisch. Met een autoalarm schik je dieven af. Zodra ze proberen in te breken gaat er loeihard een alarmgeluid af en zullen ze wegvluchten. We raden je daarbij aan om ook een waarschuwing in je auto aan te brengen waarop staat dat je een autoalarm hebt, dat voorkomt mogelijkerwijs schade aan je slot of deur bij een inbraakpoging.

Hang een GPS zender in je auto

Vooral zakelijke lease auto’s zijn voorzien van een GPS systeem, dat maakt het mogelijk de auto’s te volgen en localiseren. Als particulier kan je echter ook zo’n systeem installeren. Als onverhoopt je auto wordt gestolen, kan je deze terugvinden via het GPS locatiesysteem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *