Verschillen tussen glazen en plastic screenprotectors

Inhoudsopgave

Een smartphone; we hebben ‘m allemaal en we betalen er maandelijks flink wat geld voor. Toch zijn het zeer gevoelige apparaten die snel stuk gaan, vooral de beeldschermpjes zijn zeer gevoelig. Enerzijds logisch doordat ze reageren op het minste of geringste. Anderzijds ook wel weer lastig, want een nieuw scherm kost een hoop geld en tijd om het te vervangen.

Daarom is ook in dit geval ‘liever voorkomen dan genezen’ een waarheid als een koe. Naast een beschermende telefooncase is het ten allen tijde aan te raden een screenprotector op je telefoon te plaatsen. Hier zijn inmiddels diverse opties van op de markt, van glas tot kunststof en dan is er ook nog de hybride variant. Welke voor jou de beste optie is? Hier de verschillen op een rij.

Glazen screenprotectors

Een glazen screenprotector is dan wellicht iets duurder, maar dat merk je ook direct in de kwaliteit. Een glazen screenprotector voelt als het eigen scherm. Het beschermt zeer goed tegen stoten en valschade. Omdat de protector óók van glas is, kan deze wel breken. Maar niet getreurd; het originele scherm blijft hierbij wel intact. Doordat er drie lagen gebruikt worden, is de schade nooit groot en moet de klap wel erg hard zijn wil hij breken. Het geharde glas is eenvoudig te bevestigen en biedt dus de beste kwaliteit bescherming.

Plastic screenprotectors

Naast de glazen screenprotectors heb je de variant van de protector van plastic. Ook een goede bescherming, vooral tegen krassen en vuil. Een screenprotector van glas is dun en flexibel, maar beschermt daardoor ook minder tegen stoten en vallen. Ook voelt het toch iets anders aan dan je eigen scherm, omdat het geen glas maar plastic betreft. Een plastic screenprotector is daarentegen wel goedkoper maar wanneer hij hard valt is de kans (iets meer) aanwezig dat het scherm breekt.

Plastic screenprotectors

De extra’s

Naast bovenstaande zijn er op het gebied van screenprotectors nog heel wat verschillen. Zo is er ook hybride glas, een tussenvariant ten opzichte van plastic en glas. Ook is er nog het zogenaamde privacy glass, hierbij kunnen mensen naast je niet goed meekijken met wat er op jouw scherm gebeurt. En wat dacht je van blauw licht glas, hier zit een filter in wat het blauwe licht dempt. Hierdoor kun je beter in slaap komen ’s avonds en is het licht van je smartphone minder heftig voor je ogen. En dan heb je ook nog screenprotectors met een antibacteriële laag, hier blijven vingerafdrukken niet op zitten en glijdt het meeste vuil van af.

Kortom, ook waar het gaat om screenprotectors zijn er volop verschillen. Het ligt aan jouw gebruik en situatie welke past bij je voorkeuren. Maar wil je de minste kans op een gebroken scherm en de beste beleving? Dan is een glazen protector aan te raden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *